Vadima de la PSD!

La sfârşitul săptămâni trecute am văzut-o din întâmplare la televizor pe senatoarea PSD, fostă PRM, Lia Olguţa Vasilescu şi m-a cuprins frica. Din tonul, gestica şi tonalitatea vocii sale indignate până dincolo de Craiova-i natală am dedus că s-a întâmplat ceva foarte rău, ceva legat de unguri şi mi-am zis că iar au intrat hoardele-n ţară şi mi s-a zburlit părul pe mine fiind aproape sigur că ar trebui să mă pregătesc de pribegie. În momentul în care striga din toţi rărunchii cerând demisia ministrului Blaga m-am prins că e doar o figură politicianistă că dintr-un jurnalist mărunt de provincie crescut la sânul lui Vadim nu putea ieşi cine ştie ce Titulescu, ci doar o simplă Vadimă!

D-na senator, lovită rău de indignare, ne spunea că a fost la Universitatea de vară de la Izvorul Mureşului şi a văzut cu ochii ei cum ungurii au arborat drapele care nu erau ale statului roman pe clădiri şi pe instituţii publice şi că aceştia reuniţi şi ei la Universitatea lor de vară s-au dedat la tot felul de marşuri  şi adunări în care s-a strigat ceva despre veşnica marotă ungureasco-săsească autonomia locală şi teritorială. Problema d-nei nu era ce s-a strigat în partea ungurească a sindrofie la care a participat şi un zăltat maghiar de la mama lui de-acasă, ci una mult mai la îndemână: demisia ministrului Blaga. De ce? Pentru că n-a adunat steagurile de pe clădiri şi nu le-a dat un şut în frund ungurilor zăluzi care bag‘ samă trăiesc pe altă lume decât cea civilizată! Tocmai când d-na senator înfierbântată de pericolul nedepunerii demisiei de către ministru Blaga perora de credeai că se bat…ungurii la gura ei, o d-nă blondă care nu era Elena Udrea, vecină de platou cu domnia sa, i-a mai tăiat din macaroană. Blonda a încercat să-i explice că exagerează, că problema nu e tocmai aşa şi că băgând în seamă toate cozile de topor nu facem altceva decât să le îndeplinim dorinţa de notorietate. Până aici i-a fost că a început o ceartă ca între ţaţe în faţa căreia până când şi Răzvan Dumitrescu, noua achiziţie a lui Felix Motanu, s-a simţit stânjenit şi le-a ameninţat că pleacă din platou şi revine când vor obosi.

Până  la urmă de ce s-a isterizat d-na Vasilescu  atât de tare şi la o oră de vârf?! De ani de zile secuii din Harghita şi Covasna cer tot felul de drepturi pe care le au deja şi reclamă peste tot că sunt ostracizaţi şi vor să formeze acolo în mijlocul României un teritoriu autonom şi independent de restul ţării. Portavocea acestei năzuinţe care s-a înfiripat în mintea câtorva politicieni de etnie maghiară a ajuns nimeni altul decât Laszlo Tokes, europarlamentar al României şi vicepreşedinte al Parlamentului European. Consiliul Naţional al maghiarilor din Transilvania al cărui preşedinte este acest popă nebun împreună cu alte două ONG-uri ungureşti a trimis la ONU un raport în care se plângea de o presupusă discriminare a maghiarilor din România cerând printre altele şi autonomie teritorială pentru atât de dragul lor ţinut secuiesc. La cea de-a 77 sesiune a Comitetului ONU pentru Eliminarea  Discriminării Rasiale  s-a analizat raportul pastorului căruia i-a luat foc neuronul şi s-a pronunţat respingând solicitarea privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc recomandând României adoptarea statutului minorităţilor  naţionale. De unde a plecat toată această nebunie- De la faptul că  acum se lucrează intens la redefinirea euroregiunilor de dezvoltare înfiinţate în 1998 despre care premierul Emil Boc a spus: “Este necesară o reorganizare teritorială a României însă fără landuri şi regiuni cu conţinut etnic”. După decizia ONU sper să se liniştească şi d-na senator şi ungurii zăluzi care mai cred în himere…

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: