Vadimiştii dau în Crin şi crapă Ponta!

N-au trecut nici câteva zile de când Victor Ponta, şeful social-democraţilor s-a arătat entuziasmat de faptul că imobiliarul său coleg Negoiţă a semnat un protocol de colaborare cu Vadim Tudor valabil pentru judeţul Ilfov ale cărui efecte se întind până în 2019. Adică fix pe perioada pe care au fost încheiate şi celelalte două alianţe între opozanţii lui Băsescu. După ce înţelegerea a fost publică Ponta  a declarat că orice e bun dacă este împotriva lui Băsescu. Declaraţia şi protocolul semnat de oamenii săi au lăsat perplex UDMR-ul pe care-l curtau la greu în vederea părăsirii guvernării şi alipirea la corul strigătorilor de „Jos Băsescu”.

PSD-ul, care aştepta înfrigurat congresul UDMR pentru a mai încerca odată să-i atragă pe maghiari de partea opoziţiei, a dat cu băţul în baltă şi a ţinut să le arate uşa deschisă, dar pe Vadim în prag! Asta nu mă face decât să cred că declaraţiile lui Ponta legate de discuţiile serioase cu ungurii pentru a sprijini răsturnarea guvernului n-au fost decât minciuni. Altfel nu înţeleg de ce înainte de a se pronunţa ungurii s-au grăbit să se lipească iar de Vadim!

Mai există şi varianta conform căreia semnalele de o anumită parte a ungurilor erau atât de încurajatoare încât mai aveau un pic şi se pomeneau cu ei în prag aşa că şi-au luat repede măsuri de precauţie plantându-l acolo pe Vadim Tudor la vederea căruia ungurii ar fi rupt-o la fugă!

Încurajaţi şi satisfăcuţi de aşa rezultat pentru un partid neparlamentar vadimiştii  au vrut să-i dea cu tifla lui Crin Antonescu căruia îi pute „România Mare” şi prin gura lui Codrin Ştefănescu i-au cerut public să-şi dea cu părerea asupra acestei alianţe moşite de Negoiţă. Pentru că era sub demnitatea lui să se tragă de bretele cu peremistul Codrin, Antonescu l-a pus pe Ponta entuziastul să nu recunoască nimic nici în faţa Marii Adunări Naţionale. Aşa că fără să fie întrebat de cineva ce părere are de noua alianţă dintre PRM şi PSD Ponta s-a trezit vorbind. Degeaba a întors-o Ponta ca la Ploieşti declarând sus şi tare că nu e nici vorbă să se alieze cu Vadim pentru că n-a mai mers. Vadimiştii au luat-o  pe arătură şi au declarat că până în vară vor semna în fiecare judeţ câte-o înţelegere de acest fel cu PSD. Oricât de excentrici ar părea oamenii lui Vadim mă gândesc că nu se trezesc vorbind din stele ci pe baza unor discuţii şi înţelegeri care au avut deja loc. Părerea mea este că la PSD sunt mai mulţi cei care negociază alianţe „Jos Băsescu” şi nu prea-şi comunică rezultatele între ei. Numai aşa se putea ajunge la o asemenea gafă care-i va costa încă o moţiune de cenzură ratată plus penibilitatea care se aşează pe capul lui Ponta.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: