Valentin Mihăilă ar putea juca în Serie A

Jucătorul Craiovei, Valentin Mihăilă, ar putea juca în curând în Serie A.  Jocul acestuia i-a fermecat pe scouterii italieni care au venit să îl urmărească la meciuri.

Valentin Mihăilă nu impresionează doar în Liga 1, dar atrage şi atenţia scouterilor europeni. Unul dintre cei acreditaţi la federaţia italiană şi angajaţi într-o echipă de patru de Tuttosport să observe talentele din toată lumea i-a făcut portretul mijlocaşului de 20 de ani al Universităţii Craiova: „Există un nou Federico Chiesa de România şi creşte la mai mult de o mie de kilometri de Florenţa, în România, la Universitatea Craiova, acelaşi club de unde a plecat Cristian Chivu. Pe rampa de lansare se află acum o extremă stânga născută în 2000", scrie în cotidianul torinez Andrea Ervigi, 32 de ani, ce l-a urmărit insistent pe internaţionalul U21. „E o aripă de picior drept. Joacă preponderent în stânga, dar poate fi folosit şi pe extrema opusă. Este un fotbalist dinamic. Principalele calităţi ale lui Mihăilă sunt viteza şi explozia. Îmbină fantastica progresie cu viteza şi reactivitatea. Dacă sprintează, cu ori fără minge, nu-l mai ajungi! Are şi tehnică bună, şi dribling, care îi permit să fie eficace pe spaţii mici. Uneori îşi dă balonul în faţă provocând adversarii la dueluri în viteză, în alte cazuri caută triunghiuri cu un coleg pentru atacurile în profunzime”, îl caracterizează Ervigi.

Nu au fost trecute cu vederea defectele lui Mihăilă, nici capitolele la care mai are de lucrat recomandându-i să-şi îmbunătăţească aportul defensiv.

Vizualizări: 1,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: