Vancea: „Suntem o echipă greu de învins pe teren propriu”

Component al Universităţii Craiova înaintea transferului la Pandurii Târgu Jiu, Robert Vancea crede că Pandurii nu vor pierde meciul pe care îl vor susţine în faţa Universității Craiova în etapa viitoare. Jucătorul cel mai longeviv la Pandurii din lotul actual, Vancea evoluând numai la formaţia gorjeană încă din liga a doua, mijlocaşul a avut timp să studieze şi publicul de pe Municipal şi crede că acesta este mult mai fidel Universităţii decât echipei gazdă. Vancea a vorbit mai ales de suporterii fanatici şi pătimaşi cum sunt cei ai Craiovei, la Pandurii neexistând încă o generaţie de astfel de susţinători, dată fiind şi promovarea mai recentă în prima ligă.


Aflat acum în recuperare după o accidentare suferită în urmă cu trei săptămâni, 
Vancea a precizat că nu va putea juca în acest derby oltenesc dar speră să revină pe teren săptămâna viitoare la meciul cu FC Vaslui. „Se poate spune că acest meci e un derby al Olteniei pentru că aşa şi este pentru olteni chiar dacă se joacă între două echipe din aceeași provincie” a declarat azi Robert Vancea care a jucat de-a lungul timpului în mai multe meciuri dintre Pandurii şi Universitatea: „Pentru mine nu au fost niște meciuri speciale și nici nu trebuie tratate special pentru că atunci va apăsa asupra jocului o anume tensiune, o încărcătură, și nu e bine. Trebuie să-l luăm ca pe un joc oarecare, un joc de casă pe care trebuie să-l câștigăm. Şi Pandurii şi Universitatea au câștigat în funcție de evoluțiile pe care le-au avut în teren şi de forma de moment. Eu zic că noi suntem o echipă greu de învins pe teren propriu în acest moment.” Despre meciul de duminică, Vancea crede că e deschis oricărui rezultat şansele fiind egale la debutul partidei: „Craiova a avut o victorie chinuită cu Argeșul, dar nici noi n-am făcut un joc bun la Rapid. E un meci care se joacă pe teren, un joc deschis oricărui rezultat, nu poți da un pronostic înaintea acestui meci. Fiecare pleacă cu șanse de 50% la început.”
Craiova are însă, în opinia lui Vancea, un avantaj în ceea ce priveşte suporterii, aceştia fiind mult mai numeroşi chiar şi când joacă la Târgu Jiu: „Craiova, fiind o echipă cu renume în Oltenia, are mult mai mulți suporteri în Târgu Jiu, în țară nici nu se pune problema. Dacă rezultatul ne va fi favorabil nouă, publicul se va schimba cum bate vântul, cum se spune, și va ține cu noi. Dar cred că orice rezultat va fi, cei din tribune vor fi mulțumiți. Numai cei pătimași pentru Craiova vor fi supărați dacă noi vom învinge. Pandurii au foarte puțini suporteri pătimași fiindcă este o echipă mai nouă. Acum cred că îi poți număra pe degetele de la mâini pe cei care sunt fanatici pentru Pandurii. Nu sunt ca cei de la Craiova, dar eu sper ca în curând să se ajungă și la Pandurii, ca la Craiova, să fie suporteri pătimași.”
Vancea crede că echipa sa este în proporţie foarte mare scăpată de grijile retrogradării iar o victorie în meciul cu Craiova ar duce acest procent la 90%: „Acum, după părerea mea, suntem salvați de la retrogradare în proporție de 80%. Dacă obținem încă o victorie cu Craiova procentul trece de 90%. Iar dacă cei de la FC Argeș vor fi retrogradați, așa cum se aude, procentele sunt și mai mari.”
Vancea şi-a reluat de două zile pregătirea alături de echipă dar nu în programul normal al acesteia fiind posibil să intre în teren la meciul de la Vaslui dar nu mai mult de 15 minute pentru că se teme de o recidivă. 


Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: