Vasile Antonie se contrazice în declaraţii cu directorii de licee

Cei care nu s-au grăbit sa depună cerere pentru a ocupa un loc în căminele liceelor din Tg-Jiu riscă să rămână pe dinafară. Deşi inspectorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj,Vasile Antonie, susţine că abia ieri s-a dat startul la înscrierea pe lista de aşteptare, lucrurile nu stau deloc aşa, la mai multe cămine locurile fiind deja ocupate. 
Din punctul de vederea al inspectorului adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Vasile Antonie, elevii care provin din mediul rural şi nu au unde să locuiască pe perioada anului şcolar, ar putea sta liniştiţi întrucat, spune el, pot găsi cu uşurinţă un loc în căminele liceelor din Tg-Jiu. ”În această perioadă la toate liceele care au cămin pentru elevi se primesc cereri de înscriere pentru un loc în internat. Este doar începutul, majoritatea elevilor o să vină după 10 septembrie să solicite locuri în internate, nu cred că o să fie probleme în această privinţă, întrucât locuri sunt suficiente” susţine Vasile Antonie. 
 Adjunctul IŞJ pare că nu cunoaşte însă care este mai exact situaţia locurilor în căminele pentru elevi din Tg-Jiu întrucât în anumite cămine locurile au fost ocupate de mult. Un exemplu în acest caz este Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu din Tg-Jiu unde, deşi locurile în caminul instituţiei au fost suplimentate nu au putut fi aprobate toate cererile. “În total avem 100 de copii care s-au cazat la internat, iniţial au fost mai puţine locuri, dar pentru că au fost extrem de multe solicitări, am mai deschis doua camere pe care le aveam pregătite pentru turişti” susţine Raveca Manta director adjunct al Colegiului Naţional Ecaterina Teodoroiu din Tg-Jiu.
 La Liceul Teologic din Tg-Jiu din cele 40 de locuri doar unul singur mai este liber. “Un singur loc a rămas neocupat, au fost şi solicitări din afară, dar nu vom aproba, abia reuşim să asiguram cazarea elevilor din liceu” susţine Ilie Popescu directorul Liceului Teologic din Tg-Jiu. Pentru un loc în căminele de elevi din Tg-Jiu, o persoană trebuie să plătească o sumă modică, 45 de lei pe lună, iar dacă mai vrea să şi mănânce la cantina liceului mai scoate din buzunar 10 lei pe zi pentru trei mese. 
 


Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: