Vasile Mija renunţă la preşedinţia USLI Gorj

Profesorul Vasile Mija se retrage din poziţia de lider al Uniunii Sindicatului Liber din Învăţământ (USLI) filiala Gorj. După 21 de ani de activitate acesta s-a hotărât să nu mai candideze pentru conducerea sindicatului pe care l-a fondat, însă îşi încearcă şansa la un mandat de prim-vicepreşedite sau de secretar executiv al organizaţiei.

Vasile Mija se retrage din funcţia de lider al USLI Gorj. Pentru această funcţie şi-a depus candidatura un singur cadru didactic, în persoana lui Constantin Huică, profesor de sport la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu. Până acum acesta a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte al Biroului. Conferinţa judeţeană de alegeri va avea loc vinerea viitoare, la Târgu Jiu.  „Personal nu mai candidez. E o activitate de o jumătate de viaţă de om. Consider că m-am achitat cât mai bine de această sarcină, dar cred că oricât ai fi de bun sau de rău într-o funcţie publică timpul îţi erodează imaginea. Am făcut munca cu plăcere, dar acum consider că e timpul unei schimbări”, menţionează Vasile Mija. Însă nu se retrage definitiv din viaţa sindicală, acesta depunându-şi candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte sau secretar executiv în cadrul sindicatului. „Dacă oamenii mă mai vor rămân ca prim-vicepreşedinte sau ca secretar executiv pentru o perioadă de trecere de cinci ani de zile. Mi-am depus candidatura pentru aşa ceva, dar pentru preşedinte nu am mai depus. Pentru preşedinte a fost depusă o singură candidatură”, mai menţionează Mija.

ÎMPĂRŢIRE

Colegiul liderilor a mai hotărât ca judeţul să fie împărţit în cinci zone, respectiv Novaci, Motru, Târgu Jiu cu zonele limitrofe, Turceni şi Târgu Cărbuneşti, iar pentru fiecare va fi ales un vicepreşedinte careva răspunde de problemele oamenilor. Un mandat durează cinci ani.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: