Profesoara care colecționează dosare penale. A lovit un alt copil?

Scandalurile par să se țină lanț la Școala Gimnazială nr. 1 din Bengești-Ciocadia. Profesoara acuzată că și-a terorizat colegii din cancelarie și elevii a mai comis-o o dată. Ar fi lovit un copil de clasa a V-a cu telefonul în piept. Polițiștii au fost chemați la fața locului și i-au deschis profesoarei un nou dosar penal pentru lovire. Luna trecută, pe numele ei a mai fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.

La școala din Bengești-Ciocadia, atmosfera nu mai este deloc una cum ar fi normal într-o unitate de învățământ. Se plâng părinții elevilor și profesorii care se simt terorizați de profesoara Iulia Rădulescu, revenită la catedră din această toamnă după ce anul trecut a fost dată afară din școală tocmai din cauza unor astfel de scandaluri.

În această săptămână, dascălul a recidivat. Ar fi lovit un elev de clasa a V-a cu un telefon. S-a ales acum cu un nou dosar penal, după cum a explicat Ionel Oană, directorul unității de învățământ: „A făcut cercetare Poliția și i-a întocmit un nou dosar penal. E un copil de clasa  V-a. În oră, i-a luat telefonul de pe bancă și i-a dat cu telefonul în piept. A constatat polițistul și locul loviturii, pentru că s-a înnegrit. I-a dat cu telefonul, cu dunga. Fiecare dascăl ar trebui să aducă adeverință de la medicul de familie cu situația medicală, că unii poate au avut anumite boli, după care a venit medicul de la Medicina Muncii și le-a pus la dosar și apoi le-a dat examen psihologic și doamna, ca să știți, nu a îndeplinit norma de a fi declarată aptă. A rechemat-o la un nou examen, nu s-a prezentat”.

Situația dascălului este cunoscută și la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Ion Ișfan, inspectorul adjunct al ISJ Gorj, l-a sfătuit pe directorul școlii să investească într-un sistem de supraveghere video inclusiv în clase. „Mă gândesc că Poliția, Parchetul își fac treaba. Nu poți să lovești un copil în ziua de astăzi fără să răspunzi pentru treaba asta. Cred că și doamnei parcă îi place să fie vedetă de presă. Eu sper să ia domnul director al școlii măsurile impuse. Pot să spună un sistem de monitorizare video în școală, inclusiv în sălile de clasă, și atunci s-ar lămuri foarte repede aspectele astea. Că e vinovată, că e nevinovată. Nu ar putea să spună nimeni nimic în fața acestor probe”, a spus Ișfan, la Radio Târgu Jiu.

Nici conducerea instituției nu a scăpat de sesizări formulate de profesoara de limba română. „Nu aș vrea să comentez prea mult. Doamna profesoară m-a reclamat și mă reclamă zilnic pe mine. Cred că a uitat că nu mai sunt eu inspector general. Dacă nu mă reclamă într-o săptămână de două ori, cealaltă mă reclamă sigur de patru ori. Am fost audiat în tot felul de povești ale doamnei profesoare”, a mai spus Ișfan.

Dascălul în cauză a transmis că, la începutul acestei luni, a susținut un examen psihologic pe care l-a trecut cu brio.

Vizualizări: 1,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: