Decizie pentru fosta primăriță din Stoina

Fosta primăriță din comuna Stoina, Ioana Bușe, rămâne cu decizia de condamnare primită în primăvara lui 2018 într-un dosar ce vizează acte de  corupție. Planurile sale de a reveni în viața politică și de a candida pentru un nou mandat au fost astfel spulberate.

Bușe a cerut instanței de judecată revizuirea sentinței prin care a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, invocând anumite modificări legislative. Tribunalul Gorj i-a respins acțiunea, la fel și magistrații din Bănie. „În baza art. 421 pct. 1 lit. b C.p.p., respinge, ca nefondat, apelul. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă apelanta la 70 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08.10.2019”, potrivit deciziei Curții de Apel Craiova.

Ioana Bușe a ajuns în atenția DNA pentru că a ajutat doi patroni din Craiova, care au arendat terenuri în comună, să obțină subvenții APIA cu ajutorul unor documente false. Anul trecut, primărița și-a primit sentința, executarea pedepsei fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani și 6 luni.

Instanța i-a interzis însă să mai desfășoare o activitate de natura celei de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. Prefectul de Gorj a trebuit să o revoce din funcție. 

Vizualizări: 5,353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: