Vechiturile de la Finanţe, date instituţiilor publice

Primăriile sau școlile care nu au calculatoare în dotare pot solicita aceste bunuri gratis de la Direcția Generală a Finanțelor Publice Gorj. Instituția disponibilizează mai multe bunuri, printre care calculatoare, servere de producție, microcalculatoare, un autoturism marca Wolkswagen Golf, ventilatoare de birou, cu picior, birouri cu două corpuri sau cu un corp. Bunurile pot ajunge fără plată la orice instituție publică din județ doar prin depunerea unei cereri.

Calculatoarele cu care a fost dotată instituția Finanțelor Publice Gorj în urmă cu vreo zece ani și care nu mai sunt folosite de finanțiști pot ajunge la orice instituție publică din județ. Este vorba despre aproape 200 de bunuri, printre care calculatoare, birouri cu un corp sau cu două, ventilatoare de birou sau cu picior, calculatoare PC Intel din 2006, autoturism marca Wolkswagen Golf, calculatoare Pentium II, din 2002, IBM din 2000 sau Pentium II din 1998.    Deși tehnica este în unele cazuri depășită, finanțiștii speră să găsească interesați. Potrivit prevederilor legale în vigoare, pot fi transmise fără plată, orice fel de bunuri aflate în stare de funcționare, indiferent de durata de folosință, dacă acestea nu mai sunt necesare instituției publice care le are în administrare, dar care pot fi folosite în continuare de altă instituție publică sau dacă, potrivit reglementărilor în vigoare, instituția nu mai are dreptul să utilizeze bunul respectiv. În trecut au primit astfel de bunuri școlile sau gardienii publici. Au fost și cazuri când acestea au fost refuzate. Cei interesați trebuie să trimită în termen de 30 de zile o cerere către Finanțele Publice prin care să solicite anumite bunuri.

LICITAŢIE

Dacă în termen de 30 de zile de la publicarea anunțului pe site-ul instituției nu se primește nicio solicitare, respectivele bunuri vor fi evaluate, se va stabili un preț de pornire pentru fiecare produs în parte și se va organiza o licitație, la care pot participa societățile comerciale. Calculatoarele, birourile sau ventilatoarele care nu se vând vor fi scoase în stradă în timpul campaniei Marea Debarasare.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: