Veniturile salariaților CE Oltenia cresc cu 400 de lei

Salariații Complexului Energetic Oltenia vor avea de la 1 iunie un adaos salarial de 400 de lei. Acesta vine peste adaosul de 800 de lei pe care salariații îl aveau deja în urma negocierilor din anii trecuți.

Și primele vor crește de la 1.300 de lei brut la 1.550 de lei, cu impozitare 10%.

Administrația și sindicatele din CE Oltenia au mai convenit ca sporul de producție și adaosul lunar să fie trecute în contractele de muncă individuale, astfel încât să nu poată fi tăiate în eventualitatea intrării companiei în insolvență.

”În urma întâlnirii de azi a comisiei de negociere dintre administrație și federațiile sindicale, s-a stabilit suplimentarea cu 400 de lei adaos financiar/ lună/ salariat, iar prima de Ziua Energeticianului și prima de Ziua Minerului să se suplimenteze cu 250 de lei fiecare. De asemenea, pentru securizarea sporurilor existente, am stabilit ca drepturile salariale din Contractul Individual de Muncă (CIM) să nu mai fie condiționate de Contractul Colectiv de Muncă (CCM) negociat. Acestea vor intra în vigoare cu luna iunie 2021”, a comunicat Sindicatul Mine Energie Oltenia, condus de Gabriel Căldărușe.

Vizualizări: 6,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: