S-au dus să susțină în parlament legea pentru pensionarea salariaților din termocentrale

Mai mulți lideri ai protestului salariaților Complexului Energetic Oltenia, care are loc de patru luni în Piața Prefecturii Gorj, au ajuns joi dimineața la Parlament.

Proiectul de lege care ar permite pensionarea mai devreme a salariaților din termocentralele pe cărbune, dar și a minerilor, este pe ordinea de zi a Comisiei de muncă din Camera Deputaților. Liderii sindicali vor să își spună punctul de vedere în fața parlamentarilor.

Proiectul are aviz negativ de la guvern, dar și câteva avize pozitive de la comisiile parlamentare. Coaliția de guvernare a fost împărțită în două de acest proiect. Liberalii susțin că un astfel de proiect ar duce la închiderea CE Oltenia, care nu ar avea bani să achite din urmă contribuțiile pentru mii de salariați care ar fi încadrați în grupă de muncă. Mai mult, ar fi mii de pensionări, iar termocentralele nu ar găsi alți specialiști.

De partea cealaltă, useriștii susțin că salariații pot fi pensionați chiar dacă societatea nu plătește retroactiv contribuțiile. (A.A.)

actualizare: dezbaterile au fost amânate cu două săptămâni

Vizualizări: 7,026

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: