Verdict final pentru Carmen Alioani

Oricât a negat că ar fi comis faptele pentru care procurorii au trimis-o în judecată și pentru care a primit și „meniul” de 24 de ore de reținere, femeia de afaceri Carmen Alioani încheie anul cu o sentință definitivă din partea instanțelor de judecată în dosarul de evaziune fiscală deschis pe numele său în urmă cu mai bine de doi ani.

Curtea de Apel Craiova a dat verdictul final în dosarul care vizează și firma femeii de afaceri, Sintalex Impex SRL Târgu Jiu, dar și pe partenerul de afaceri al acesteia, spaniolul Eduard Martin Mato, sentința din Bănie menținând în linii mari dispozițiile deciziei date în primăvară de instanța de fond, respectiv Tribunalul Gorj. Astfel, dacă la Târgu Jiu Alioani a primit 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei tot pe o perioadă de 2 ani, la Craiova magistrații au stabilit ca perioada de suspendare a executării pedepsei să fie de 4 ani. De asemenea, Mato primise 1 an și 6 luni condamnare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani, Curtea de Apel stabilind acum ca termenul de încercare să fie mai mare, pedeapsa fiind modificată și pentru Sintalex Impex SRL, care a primit o amendă penală de 10.000 de lei, instanța din Bănie decizând că firma trebuie să afișeze sentința ce o vizează.

„În cazul inculpatei Alioani Carmen stabileşte termen de încercare pentru suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 4 ani conform art.82 VCp. 2. În cazul inculpatei persoană juridică SC SINTALEX IMPEX SRL Târgu Jiu stabileşte ca pedeapsa complementară a afişării hotărârii de condamnare să se execute prin afişarea unui extras, la sediul social al societăţii, pe o perioadă de 2 luni începând cu rămânerea definitivă a prezentei decizii. 3. În cazul inculpatului Mato Martin Eduard:  (…) stabileşte termen de încercare pentru suspendarea condiţionată a executării pedepsei rezultante de 1 an şi 6 luni închisoare la 3 ani şi 6 luni în conformitate cu dispoz.art.82 VCp. Menţine restul dispoziţiilor din sentinţa apelată”, a decis Curtea de Apel Craiova, verdictul de acum fiind unul final.

Sentința de acum a fost dată în dosarul în care Alioani și Mato au fost acuzați că în 2010, pe când lucrau la modernizarea DN 66 pe tronsonul Rovinari – Filiași, s-au înțeles în privința unei tranzacții ce viza vânzarea fictivă a unor utilaje. Femeia de afaceri a cumpărat câteva utilaje de la spaniol, dar, susțin anchetatorii, în acte a dorit să fie trecute mai multe pentru a-și diminua baza impozabilă, lucru pe care Alioani l-a negat permanent. Ea a susținut mereu că tranzacția a fost legală și că spaniolul ar fi fost cel care ar fi încercat să o păcălească, instanța de judecată stabilind acum ca amândoi, împreună cu Sintalex, să plătească statului român impozitele cuvenite. „Obligă inculpaţii în solidar la despăgubiri civile în sumă de 232.658 lei către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova - Administraţia Finanţelor Publice Gorj, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului statului, actualizat cu calculul accesoriilor (majorări şi penalităţi de întârziere). Constată că din prejudiciul produs a fost recuperat prejudiciul penal reţinut prin actul de sesizare al instanţei în cuantum de 132.631 lei. În baza art. 397 raportat la art. 25 alin. 3 C.pr.pen. dispune anularea facturilor fiscale nr. 134/30.09.2010; 136/02.10.2010 şi 137/16.10.2010, precum şi a chitanţelor nr. 53/22.11.2010 şi 54/29.11.2010. Menţine sechestrul asigurator instituit prin ordonanţele din 14.06.2013 şi 16.05.2014 emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj”, a decis în luna mai Tribunalul Gorj, decizia fiind reconfirmată acum de Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: