Verificări la Poliţia Locală după incidentul din parc

Anchetă la Poliţia Locală Târgu Jiu după amenda de la Poarta Sărutului! Poliţiştii locali care au fost în zonă trebuie să dea explicaţii pentru că au aplicat o amendă prea mică în comparaţie cu gravitatea faptei comise. În plus, poliţiştii locali care supraveghează operele lui Brâncuşi nu au aplicat amenda, ci au chemat colegii de la Rutieră să sancţioneze şoferul teribilist.

Primăria Târgu Jiu a luat la întrebări directorul Poliţiei Locale şi încearcă să afle de ce amenda aplicată şoferului care a intrat cu maşina lângă Poarta Sărutului nu a fost cea maximă. „Este regretabil că s-a luat o decizie în privinţa unei amenzi minime. Amenda putea să meargă până la valoarea de 2.000 de lei. Şi, după părerea mea, cei care au dat această amendă trebuiau să meargă pe valoarea maximă, nu pe cea minimă”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Poliţiştii locali au cerut ajutor la Rutieră

Deja, la Poliţia Locală au fost demarate verificări. „Facem precizarea că la nivelul Poliţiei Locale a Municipiului Târgu Jiu s-a declanşat o cercetare administrativă pentru a vedea dacă poliţiştii locali au acţionat conform atribuţiilor stabilite de actele normative în vigoare. A fost aplicată o sancţiune contravenţională de către unul din agenţii constatatori pentru parcarea autovehiculului în Parcul Central, însă în momentul de faţă se verifică de ce patrula din parc nu a aplicat sancţiune contravenţională şi a fost necesar apelarea unui alt echipaj”, a explicat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu.

 Amenda, prea mică!

Poliţiştii locali care supraveghează operele lui Constantin Brâncuşi puteau să ţină cont de hotărârea Consiliului Local, aprobată în vara anului trecut, prin care orice vizitator poate fi amendat cu până la 2.500 de lei dacă intră cu autovehicule, biciclete, animale de companie pe Aleea Scaunelor ori atinge sculpturile.  „Cât priveşte intervenţia la faţa locului, apreciez că s-au făcut greşeli. În primul rând pentru că a ajuns până acolo cu maşina fără să fie împiedicat de organele de ordine. Am discutat cu directorul Poliţiei Locale şi a rămas să ia măsuri. În al doilea rând, cuantumul amenzii putea ajunge până la 2.500 de lei, cât prevede Hotărârea 127/2017”, a transmis şi viceprimarul Aurel Popescu.

Vizualizări: 1,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: