Vești bune pentru mămici! A crescut indemniația și stimulentul de inserție

Creșterea salariului minim pe economie a atras după sine și alte creșteri semnificative, mai ales pentru mămicile, și de ce nu, tăticii din județul Gorj. Astfel, de la 1 februarie a crescut și cunatumul indemnizației și cuantumul stimulentului de inserție. Reprezentnații Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Gorj spun însă că măririle se resimt la banii din luna martie.

Indemnizația pentru creșterea copilului a crescut de la 1.063 lei la 1.233 lei, după 1 februarie 2017, spun reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială. Creșterea a fost posibilă pentru că a crescut și salariul minim pe economie de la 1.250 lei la 1.450 lei. ”Până la 1 februarie, cuantumul indemnizației minime era de 1.063 lei urmând ca de la această dată să fie de 1.233 lei. De asemenea, stimulentul de inserție a crescut de la suma de 531 lei la 616 lei. Drepturile sunt majorate cu 1 februrie însă plata lor se va face în luna martie a anului 2017. Menționez că nu este necesară prezența beneficiarului la sediul agenției pentru aceste modificări, modificările s-au făcut automat”, a spus Natalia Moreanu, directorul AJPIS Gorj.

La nivelul județului Gorj nu numai mămicile beneficiază de această mărire a indemnizației de creștere a copilului. Un număr de 252 de tătici stau acasă cu copiii și primesc bani. Potrivit AJPIS, cea mai mare indemnizație pe care o plătește statul unui tătic se ridică la 11.117 lei. ”Veniturile realizate de acesta provin din activitatea desfășurată în mediul privat”, a mai declarat Natalia Moreanu, directorul AJPIS Gorj.

Vizualizări: 444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: