Sucursala Motru - Jilț, divizată. Roșia - Rovinari rămâne?!

Liderul Federației Naționale Mine Energie (FNME), Dumitru Pîrvulescu, spune că i-au parvenit informații conform cărora administraţia ce Oltenia ar intenționa să înființeze EMC-uri numai pe zona Motru-Jilț, iar pe zona Rovinari carierele vor rămân coagulate tot sub formă de sucursală minieră.

Sindicalistul spune că nu ar fi normal să se întâmple așa și că orice decizie va fi luată, să fie aplicată unitar pe ambele zonele. "Administrația se ocupă de organizări. Dar din ce am înțeles acestea sunt în funcție de afinitățile grupurilor pentru că, eu sper să nu fie adevărat, să faci din sucursala Motru-Jilț două EMC-uri, iar ditamai sucursala din Rovinari să o lași tot așa, este clar că este influență. Așa am auzit, nu știu concret. Normal era să ni se prezinte și nouă înainte de a se pune în practică efectiv", a explicat acesta.

Pârvulescu crede că astfel vor fi favorizate celelalte federații. "Dacă se adeveresc chestiunile acestea opinia publică o să vadă cât de favorizată a fost federația noastră comparativ cu celelalte federații. Cum să separi o unitate, mai mică decât cele din Rovinari în două și pe cea de Rovinari să o lași la fel? E chestia și de distanță. Păi distanța dintre nordul și sudul carierelor din Rovinari e mai mare decât distanța de la Jilț Nord la Lupoaia", a mai spus liderul FNME.    

Surse din companie spun că vor fi înființate EMC-uri și pe zona Rovinari-Roșia, dar și pe zona Motru-Jilț.

Vizualizări: 1,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: