Vezi aici ce se va întâmpla cu persoanele cărora li s-a pierdut dosarul de handicap

Doar două dintre dosarele dispărute din arhiva Comisiei de Expertiză au fost găsite până în momentul de faţă. Cetăţenii ale căror dosare nu vor apărea până la sfârşitul lunii vor fi reevaluaţi din punct de vedere medical.

Două dintre dosarele dispărute din arhiva Comisiei de Expertiză a Persoanelor cu Handicap au fost găsite după aproximativ o săptămână de căutări. Numărul persoanelor ale căror dosare nu au fost găsite variază între nouă, după cum spune conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, şi câteva zeci, după cum au fost sesizaţi reprezentanţii Instituţiei Prefectului. Dispariţia acestor dosare a fost descoperită de către o

comisie, formată în urma unei hotărâri luate la nivel central, care avea ca scop verificarea încadrării în gradele de handicap şi acordarea certificatelor medicale. Din comisia de verificare a persoanelor cu handicap fac parte: un angajat al Serviciului de Evaluare Complexă, un angajat al Inspectoratului Teritorial de Muncă şi un medic de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj. “Dosarele care nu au fost găsite sunt întocmite înainte de anul 2000 şi conţin certificatul de handicap şi diagnosticul stabilit de medicul specialist. În perioada aceea Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap nu funcţiona în cadrul instituţiei noastre”, a declarat Constantin Preoteasa, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

Reevaluaţi după criterii dinainte de anul 2000

Persoanele ale căror dosare nu vor fi găsite până la sfârşitul acestei luni vor fi reevaluate din punct de vedere medical. “Până în momentul de faţă, nu au fost găsite decât două dintre dosare. Cercetările continuă, însă în cazul în care nu vor fi găsite până la sfârşitul lunii, persoanele respective vor fi aduse din nou la comisie. Reevaluarea se face după indicatorii existenţi în perioada întocmirii dosarului pentru că în prezent criteriile de încadrare în gradele de handicap sunt diferite”, a precizat Constantin Preoteasa. În Gorj, aproximativ 10 000 de persoane beneficiază de indemnizaţie de handicap.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: