Vezi aici cine conduce USME Jilţ

Alegeri la USME Jilţ

Ion Ruşeţ a fost reconfirmat sâmbătă preşedinte al Uniunii Sinidicale Mine Energie Jilţ, în cadrul unei conferinţe de alegeri în care a candidat de unul singur. Ruşeţ a avut 123 de voturi pentru, trei împotrivă, iar zece voturi au fost anulate. Adrian Marciuc a fost ales preşedinte executiv, Vasile Geamănu vicepreşedinte, iar Nicolae Pagnejer şi Ion Moraru secretari executivi.

Directorii, chemaţi să ridice rechizitele

Peste 11.000 de pachete cu rechizite au ajuns la Inspectoratul Şcolar Judeţean. De acestea vor beneficia elevii ce provin din familiile cu venituri reduse, cele mai multe fiind solicitate de cei din Cărbuneşti, Ţânţăreni, Tismana şi Turburea. Acestea vor ajunge pe băncile elevilor pe măsură ce directorii vor găsi mijloace de transport necesare. (A.A.)

Club şcolar desfiinţat

Începând din acest şcolar, la Ţicleni nu va mai funcţiona Clubul Copiilor. Această situaţie a fost generată atât de lipsa profesorilor titulari cât şi a reducerii posturilor. “<-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />La Clubul Copiilor din Ţicleni exista un singur cerc de muzică populară, iar profesorul respectiv nu este titular. În urma restructurării posturilor clubul a fost desfiinţat. La nivel de judeţ am pierdut un număr de 12 norme”, a mai precizat Pompiliu Ciolacu. (D.M.)

Mai puţini profesorii în CA-urile şcolare

Comisia de învăţământ a Senatului a adoptat un amendament la Legea educaţiei potrivit căruia profesorii nu vor mai primi jumătate dintre locurile din Consiliile de administraţie ale şcolilor. Astfel, în CA-urile formate din nouă membri, patru locuri vor reveni profesorilor, inclusiv directorului unităţii, un reprezentant al primarului, doi reprezentanţi ai Consiliului local şi doi reprezentanţi ai părinţilor. (A.P.)

Noi restricţii în penitenciare

Administraţia Penitenciarelor a decis să interzică utilizarea de către deţinuţi a video playerelor portabile. S-a constatat că încărcătoarele pentru acumulatorii destinaţi acestor aparate erau adaptaţi artizanal prin schimbarea mufelor şi folosite, de fapt, pentru alimentarea telefoanelor mobile, introduse ilegal în închisori. (A.P.)

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: