Sărbătoare mare la Centrul Maternal din Târgu Jiu

Sărbătoare mare miercuri la Centrul Maternal din Târgu Jiu. Copiii din centrul de zi, dar și copiii mămicilor cazate acolo au pregătit o serbare pe cinste, iar Moș Crăciun a ajuns și la ei încărcat cu daruri. Sacrificarea porcului a fost privită cu mult interes de copiii instituţionalizaţi, dovadă că n-au avut parte niciodată de acest eveniment în familie. Șeful județului, Cosmin Popescu, a rămas impresionat de cei mici.

Peste 25 de copii din centrul de zi al Centrului Maternal au cântat colinde, au spus poezii și l-au așteptat pe Moș Crăciun în straie de sărbătoare. La serbarea copiilor au asistat: șeful județului, Cosmin Popescu, directorul centrului Gheorghe Milosteanu și directorul Direcției de Protecție a Copilului, Dumitru Cotruna. Mămicile și copiii cu nevoi speciale au avut parte de un spectacol pe cinste. ”Este vorba de acei copii care se află în dificultate și care beneficiază de serviciile noastre. În această serie avem copii deosebiți, copii care sunt hotărâți să depășească greutățile, mămici hotărâte să păstreze alături de ele bebelușii. Noi facem tot posibilul ca aceste mame, acești copii să-și îndeplinească visul, să învețe carte, să fie cuminți și să aibă o calificare. Acțiunea a fost una foarte frumoasă, copiii au participat și la sacrificarea și tranșarea porcului, au servit și pomana porcului”, a spus Gheorghe Milosteanu, șeful Centrului Maternal.

O mămică le-a cântat
În centrul atenției a fost și o tânără mămică alături de fetița ei. Fetița este născută în Anglia, însă nu a fost recunoscută de tată, așa că mămica a ales să trăiască în centrul de la Târgu Jiu cel puțin până își finalizează studiile de la Facultatea de Științe Medicale din cadrul UCB. Cu o voce extraordinară, tânăra mămică i-a încântat pe mai marii județului, și ea și fetița purtând costume populare tradiționale. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, s-a declarat încântat. ”Sunt copii cu adevărat speciali și mă bucur că am fost alături de ei și îi felicit. Le-am văzut bucuria din suflet și acest lucru mă încântă. Nu pot decât să le urez și eu sărbători fericite și să le dea Dumnezeu multă sănătate”, a spus Cosmin Popescu, șeful județului.

Dezamăgit
Prezent la serbare, Dumitru Cotruna, șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, a spus că toți copiii din centre vor avea parte de astfel de momente în preajma sărbătorilor, declarându-se dezamăgit de faptul că tot mai puține familii își ia acasă copiii de sărbători. ”Anul acesta vom organiza serbări în fiecare centru, Moș Crăciun va veni la fiecare copil. Din nefericire, sunt puțini copii care vor merge în acest an acasă de sărbători. Probabil legătura dintre familii și ei nu sunt bune, doar 62 pleacă în familie și se întorc pe 10 ianuarie”, a spus Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj. Copiii din Centrul Maternal au primit de la Moș Crăciun dulciuri, fructe și hăinuțe.

Vizualizări: 377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: