Elevii de la "Magheru" au adaptat colindele. Ce le-a ieșit!

Câteva zeci de tineri, elevi ai Colegiului Tehnic "Gheorghe Magheru" din Târgu Jiu, au colindat marți, 14 decembrie, casa pictorului Iosif Keber. Colindul a fost unul aparte.

Tinerii au organizat o șezătoare și au spus colinde diferite față de cele obișnuite. Acțiunea elevilor a fost organizată de unul dintre profesorii de limba română. Peste 20 de tineri au spus colinde în Casa Muzeu Iosif Keber. "Toți suntem cuprinși de spiritul sărbătorilor de Crăciun și atunci am hotărât să scotocim prin lada de zestre a Gorjului câteva dintre sărbătorile tipice gorjenilor și să le ilustrăm aici, în casa marelui pictor, cumva să îl colindăm", a declarat Carmen Mărgulescu, profesor.
Elevii Liceului Gheorghe Magheru au spus colinde pentru angajații bibliotecii care funcționeză în clădirea pictorului Iosif Keber. Unii dintre ei au reușit să stârnească și râsete. Au adaptat colindul astfel că povestea spusă de ei a fost... altfel. Era vorba de un colind cu măști, în care unul dintre elevi se dădea drept un urs care se sprijinea într-un ciumag. "La bradul cel frumos ursul meu a căzut jos", a spus un tânăr. "Aoleu moare ursul, are 40 de grade a spus un altul". La care un alt tânăr, îmbrăcat în veșminte țigănești de femeie, a spus: "Da hura, da bura, da berbeleacu, să te ia dracu. Și când ți-o fi mai bine, să treacă viermele prin tine, cum trece acceleratul pe șine".

Galerie foto


Vizualizări: 956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: