Vezi cine sunt românii care au luat Premiul Cetăţeanului European

Cancelaria Premiului Cetățeanului European a decis ca toate cele trei nominalizări din România să fie declarate câștigătoare, acordând această distincție domnului Valeriu Nicolae, doamnei Ioana Avădani și doamnei Elena Nistor.

Domnul Valeriu Nicolae, fondatorul și președintele Centrului de Politici pentru Romi și Minorități, a fost propus atât de domnul deputat Ioan Enciu (S&D), cât și de președintele grupului parlamentar S&D, domnul deputat Hannes Swoboda. Motivele pentru care membrii Parlamentului European au considerat că dl. Valeriu Nicolae trebuie recunoscut ca cetățean european cu merite excepționale se regăsesc în activitatea domniei sale, centrată pe respectarea drepturilor omului, pe promovarea principiilor de nondiscriminare și de acordare de șanse egale pentru cetățenii europeni de etnie romă.

Doamna Ioana Avădani, director executiv al Centrului Român pentru Jurnalism Independent, a fost propusă de doamna deputat Renate Weber (ALDE), pentru eforturile domniei sale de profesionalizare a reprezentanților mass media din România, de promovare a transparenței instituționale, precum și pentru activitatea sa de promovare a independenței presei și protecție a drepturilor jurnaliștilor.

Dna. Elena Nistor a fost propusă pentru această distincție de domnul deputat László Tőkés (PPE), pentru meritele sale deosebite în promovarea dreptului la educație precum și diversității culturale europene.

Anual, Parlamentul European acordă Premiul Cetățeanului European, o distincție oferită cetățenilor sau organizațiilor europene care au demonstrat calități sau activități excepționale puse în slujba interesului comun european.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: