Vezi de ce merg profesorii la CEDO

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj îşi exprimă nemulţumirea privind decizia parlamentarilor care au votat legea pentru aprobarea, cu modificări, a O.U.G. nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute cu titluri executorii, având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Angajaţilor din învăţământ, prin această ordonanţă, urmau să primească sumele devenite executorii până la 31 decembrie 2009,  în felul următor:

-         În anul 2010 se plăteau 34 % din valoarea titlului executoriu;

-         În anul 2011 se plăteau 33 % din valoarea titlului executoriu;

-         În  anul 2012 se plăteau 33% din valoarea titlului executoriu;

Modificarea adusă actului respectiv prevede ca plata sumelor cu titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la 31 decembrie 2011 se va realiza după o procedură de executare care începe astfel:

      -  În anul 2012 se plăteşte 5 % din valoarea titlului executoriu;

      -  În anul 2013  se plăteşte 10 % din valoarea titlului executoriu;

      -  În anul 2014 se plăteşte 25 % din valoarea titlului executoriu;

      -  În anul 2015 se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;

      -  În anul 2016 se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu;

Cu toate semnalele de alarmă transmise de  instituţiile reprezentative ale puterii judecătoreşti, deputaţii care susţin Guvernul Boc (143 şi-au dat votul favorabil pentru aprobarea ordonanţei), au legiferat ticăloşia executivului de a încălca atât drepturile cetăţeneşti prevăzute de Constituţia României şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, cât şi prerogativele celei de-a treia putere în stat.

Statul român trebuie să respecte jurisprudenţa CEDO care arată că „autorităţile nu pot invoca lipsa de fonduri pentru a amâna executarea unor decizii judecătoreşti”.

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj se va adresa CEDO pentru a sesiza aceste derapaje şi pentru a câştiga drepturile ce le revin angajaţilor din învăţământul gorjean.

Acest vot al Parlamentului României este încă o dovadă că nu trăim într-un stat de drept!

PREŞEDINTE, prof. HUICĂ CONSTANTIN

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: