Vezi la care dintre subunităţile SNLO vor fi cele mai puţine concedieri!

Vestea disponibilizărilor din sistemul minier nu afectează toate unităţile componente ale Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO). Sunt şi câteva subunităţi care şi-au îndeplinit planul de producţie şi care au un personal tânăr ca medie de vârstă, motiv pentru care angajaţii pot sta liniştiţi. Printre acestea se numără cariera Roşiuţa şi Lupoaia, ambele din bazinul carbonifer Motru. De aici abia dacă pleacă zece angajaţi pentru fiecare unitate în parte. Nici cariera Peşteana nu stă foarte rău în ceea ce priveşte numărul celor care trebuie să părăsească sistemul.

Angajaţii carierelor Roşiuţa şi Lupoaia scapă de frica disponibilizărilor. Directorii celor două unităţi au anunţat că numărul celor care trebuie să plece va fi unul foarte mic, pe de o parte pentru că media de vârstă a personalului este una mică, iar pe de altă parte indicatorii de producţie au fost îndepliniţi. La cariera Lupoaia, directorul Eugen Iovan spune că abia dacă vor pleca 10 oameni şi aceia doar dacă apare mult aşteptata hotărâre de guvern. ”Deocamdată se aşteaptă hotărârea de guvern dar oricum la noi numărul este foarte mic, mai puţin de zece oameni şi ei din cei care îndeplinesc condiţiile necesare. Ne numărăm printre unităţile care scapă de disponibilizări masive”, a declarat Eugen Iovan, directorul carierei Lupoaia.

La Roşiuţa, doar cinci sau şase persoane

Cariera Roşiuţa este şi mai puţin afectată de programul de disponibilizări stabilit de SNLO. Florentin Gheorghescu, directorul carierei spune că abia cinci sau şase angajaţi îndeplinesc condiţiile de plecare. ”Nici până acum nu au plecat foarte mulţi angajaţi de la noi. Pentru anul 2012 avem în jur de cinci sau şase persoane care îndeplinesc condiţiile dar până nu apare hotărârea de guvern nu putem face nimic. Personalul de la Roşiuţa este unul tânăr şi de aia nu avem nici probleme”, a declarat Florentin Gheorghescu.

La Peşteana, problema este în studiu

Un număr ceva mai mare de persoane care vor părăsi sistemul este la cariera Peşteana. Aici, potrivit directorului Gabriel Nanu, ar putea fi în jur de 30 de angajaţi care îndeplinesc condiţiile de pensionare. Din acest motiv acum se fac studii pe fiecare caz în parte. ”Din cunoştinţele mele ar fi cam 20 sau 30 de persoane care îndeplinesc condiţiile legale. În acest moment, cei de la personal lucrează la studii de caz pentru a şti cu exactitate numărul”, a declarat Gabriel Nanu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: