Vicepreşedinte PNL: Cotojman e liber să plece la PSD

Primarul comunei Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, e liber să plece la PSD, susţine vicepreședintele liberal Puiu Diaconescu. Cotojman nu a prins o funcţie de conducere în PNL şi de aici supărarea pe liderul partidului, Dan Vîlceanu, crede Puiu Diaconescu.

Reporter: Pleacă primarul liberal de la Roșia de Amaradia la PSD?

Puiu Diaconescu: Nu. Este unul dintre primarii buni, aș putea spune foarte buni, ai PNL. Poate cel mai bun primar pe care l-a avut PDL. Liviu Cotojman are o frustrare referitoare la relația domniei sale cu președintele partidului.

Rep.: Ce nemulțumiri are?

P.D.: Ştiu că ar fi trebuit să se întâlnească, să discute față-n față. Concluzia mea este că și unul și altul poate sunt prea mândri, sunt tineri amândoi, sunt pricepuți amândoi, fiecare în funcția lor, și cred că lucrurile sunt pe calea de a se rezolva, de a se împăca și de a fi prieteni. Liviu Cotojman și cu Dan Vîlceanu au fost prieteni, în afara faptului că au fost colegi de partid. Părerea mea e că Liviu s-a supărat când a înțeles că el nu mai poate avea loc de prim-vicepreședinte la partid. Nu avea cum să-l susțină, criteriul aprobat a fost: primii doi primari cu cele mai bune rezultate. Liviu nu le avea pe cele mai bune. A avut rezultate bune, dar nu cele mai bune.

Rep.: Primarul a aplaudat sprijinul pe care i l-a oferit senatorul PSD Florin Cârciumaru și a criticat atitudinea președintelui PNL, deputatul Dan Vîlceanu, față de problemele din localitatea pe care o conduce...

P.D.: PSD conduce în Gorj de 27 de ani, este majoritar în parlamentul României. PSD are Guvern, are senatori să stea la dispoziția tuturor primarilor, fără culoare politică. Este foarte bine dacă colegul meu a făcut acest lucru, dar dacă nu amestecă politica. În momentul în care amesteci politica partidului, sub drapelul care ești, cu administrativul, spunând „cred că plec”, „cred că fac”, este liber să plece.

Rep.: Deci Liviu Cotojman are cale liberă să plece la PSD?

P.D.: Nu-l poate opri nimeni. Îl rogi frumos, îi spui „nu e bine”, e problema ta. Dar mie ce a putut să-mi facă cineva când am demisionat din funcția de vicepreședinte de la Partidul Social Democrat? Nu mi-a făcut nimeni nimic. Este actul de voință unilaterală, nu ne bucurăm de plecarea niciunui membru, cu atât mai mult a primarului sau a oricărui primar, dar dacă ieșirile dumnealui în presă aduc atingeri Partidului Național Liberal, sigur că atunci înseamnă că dânsul a hotărât să plece și că forțează mâna.

Vizualizări: 673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: