Eftemie Popescu: Candidez pentru șefia ALDE Gorj

Eftemie Popescu, consilier ALDE la Sadu, vrea să intre în lupta pentru șefia organizației județene. La nivel național a fost ales un președinte unic, Călin Popescu Tăriceanu, iar cei de la ALDE Gorj așteaptă acum calendarul alegerilor de la nivel local. Până atunci, sunt conștienți că centrul va numi un președinte interimar și este posibil ca acesta să fie Dian Popescu. Acesta crede că Dian Popescu are propriile interese și nu-l interesează partidul.

Reporter: Ce șanse credeți că veți avea într-o luptă cu Scarlat Iriza, Dian Popescu?

Eftemie Popescu: Așteptăm și prima ședință a noului birou politic constituit la nivel național, care să stabilească un calendar al alegerilor în filialele teritoriale. Dacă se va stabili, și statutul prevede, ca în 6 luni să fie fixate aceste detalii. Până atunci presupun că se va numi un președinte interimar, iar aici avem o problemă. Dacă se întâmplă ca președintele interimar să fie numit, iar alegerile să aibă garanția corectitudinii și a transparenței nu văd pe altcineva capabil să conducă alegerile și să organizeze corect alegerile în afară de domul primar Robert Filip sau senatorul Scarlat Iriza. În acest context mă voi înscrie și eu pentru președinția filialei ALDE Gorj. Șansele sunt direct proporționale cu prestația, cu rezonanța pe care o are fiecare dintre noi în rândul colegilor de partid. Noi, toți alegătorii și consilierii locali, am împrumutat din valențele noastre morale tuturor celor care au candidat pentru funcții iar acum ne-au întors spatele. Acesta este încă unul dintre motivele care mă determină să mă înscriu într-o cursă internă.

Rep: Vă referiți la domnul Dian Popescu. V-a întors spatele?

E.P.: Nu doar mie, întregii organizații. Întreaga organizație ALDE Gorj nu mai beneficiază de aceeași transparență, de aceeași antrenare de echipă pe care ne-a lăsat și ne-a amăgit că o are domnul Dian Popescu. Are niște interese. Ca să fii conducătorul unui partid trebuie să următoarele calități: să  faci din pasiune, să ai timp și să ai bani, iar domnul Dian Popescu are doar interese. Așa rezultă din faptele dumnealui.

Rep: Candidați și de supărare pentru că nu ați obținut postul de la Medservmin?

E.P.: Eu sunt unul din personajele care am avut încredere în Dian Popescu și am fost dezamăgit. Nu e o vendetă personală. Vreau să mărturisesc, nu este o idee proprie, sunt reprezentantul unui grup de oameni din ALDE care nu mai acceptă o asemenea atitudine.

Vizualizări: 627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: