Radu Miruţă, despre candidatura la Târgu Jiu. „Mă văitam, fără să fac nimic”

Fiul fostului preşedinte al Tribunalului Gorj, Radu Miruţă, va candida la alegerile parţiale pentru Primăria Târgu Jiu, din partea Uniunii Salvaţi România Gorj. Miruţă se aşteaptă la o campanie electorală grea, însă spune că vrea să stea departe de „chestiile murdare”.

Reporter: De ce aţi luat decizia să candidaţi la Primăria Târgu Jiu?

Radu Miruţă: Eu de mult timp mă implic în acţiuni civice şi am întâmpinat foarte multe lucruri care m-au dezgustat în funcţionarea diverselor servicii din primărie. Eu n-am fost un om care să fac politică şi nici nu m-am gândit vreodată că o să fac; activitatea mea principală este cu totul alta. Dacă tot îţi consumi energia încercând să schimbi ceva, îmi dau seama că din exterior nu pot să schimb lucrurile astea şi atunci încerc cumva să intru în interior. Mie mi-e foarte clar că lucrurile funcţionează prost.

Rep.: Credeţi că îl veţi ajuta pe Aurel Popescu să câştige alegerile, smulgând din voturile Dreptei, aşa cum se speculează în mediul politic?

R.M: Din punctul meu de vedere, lucrurile se împart în două aspecte: primul aspect ar fi unul democratic, în sensul că pentru a câştiga primăria trebuie mai întâi să candidezi. Pe altă parte, dacă te gândeşti că poţi câştiga candidând de unul singur, e clar că nu eşti democratic. Înţeleg că PSD şi PNL, partidele care au făcut astfel de declaraţii, vor să câştige primăria candidând singure. Cel de-al doilea aspect, nu sunt convins că PNL este alternativa şi în plus nimeni de la PNL nu a venit niciodată să discutăm despre susţinerea unui candidat comun. La USR Gorj n-a existat o astfel de discuţie, am discutat şi cu Nicuşor Dan şi cu secretarul general al partidului şi nici la acel nivel n-a existat nicio astfel de propunere. Ce-ar fi vrut, să se ducă cineva să le bată la uşă să-i întrebe dacă vor să fie susţinuţi şi de alte partide?!

Rep.: Credeţi că va fi o campanie grea?

R.M: În principiu ţine de calităţile celui care candidează. Eu o să mă delimitez cât de mult pot de ceea ce încearcă unii să facă, să mă atragă în chestii murdare. Sper să fie o campanie civilizată. N-o să intru în astfel de lucruri, sunt mulţi cetăţeni care la un moment dat taxează astfel de atitudini.

Rep.: Ce ar trebui să ştie cetăţenii din Târgu Jiu despre dvs.?

R.M: M-am născut în Târgu Jiu, am crescut la Târgu Jiu, am făcut întreaga şcoală, până la facultate, la Târgu Jiu. De când am plecat, din 2004, la Bucureşti, eu în fiecare săptămână am venit la Târgu Jiu. Sunt o persoană căreia viaţa mi-a validat câteva caracteristici în domeniul profesional. Am ales să mă implic în această activitate politică exclusiv pentru că aveam o încărcare psihologică doar de a mă văita fără să fac nimic. Tot timpul încercam să sugerez altora ce este de făcut fără a mă implica eu şi mi-am dat seama că nu este o poziţie foarte corectă pentru mine.

Vizualizări: 5,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: