Viceprimarul din Băleşti, şofer pe microbuzul şcolar

Perioadă grea pentru viceprimarul din Bălești, Cătălin Stolojanu, care de la începutul noului an școlar este nevoit să fie și șofer pe microbuzul școlar care aduce copiii de prin satele comunei la școală. Primăria a beneficiat de un nou mijloc de transport pentru elevii din comună, însă nu a reușit până acum să angajeze un șofer. Până la finalizarea procedurilor, viceprimarul va fi cel care va face această muncă. "Îmi spun copiii: "Sărut mâna domnule şofer!", atunci când se urcă în microbuz", a spus amuzat viceprimarul din Băleşti. 

Viceprimarul Cătălin Stolojanu conduce noul microbuz şcolar, repartizat în urmă cu circa 2 luni de Ministerul Dezvoltării. La nivelul localităţii mai este funcţional un microbuz şcolar, achiziţionat în urmă cu mai mulţi ani de primărie, care are şofer, dar care preia elevii din altă zonă a comunei. Urmează ca postul de şofer pentru noul microbuz şcolar să fie scos la concurs, dar asta va mai dura cel puţin o lună. Până atunci, viceprimarul va trebui să preia elevii din mai multe sate şi să îi aducă la şcoală şi invers, asta pentru că este singurul din primăria Băleşti care deţine toate documentele necesare pentru a conduce un astfel de mijloc de transport. Asta nu înseamnă că va scăpa de îndatoririle pe care le are în calitate de viceprimar. Atunci când nu va face muncă de şofer pe microbuzul şcolar se ocupă de problemele cetățenilor. "Noi n-avem şofer la unul dintre microbuzele școlii și n-am angajat pentru că, până s-a aprobat organigrama, până una-alta, a început anul școlar și acum trebuie să-l conducă cineva. Cine să-l conducă decât eu?! Am tot ce trebuie, permis categoria D, atestat de transport. Aduc copiii pentru școala și grădinița de la Bălești. De la Bălești, Rasova, Tămășești, Slobozia. În fiecare zi fac asta, de luni, din 14 septembrie, de când a început școala. Am multe curse de făcut, sunt circa 50-60 de copii pe o tură", a declarat Cătălin Stolojanu, viceprimarul comunei Bălești.

De-a lungul vremii, mai mulți edili au condus fel de fel de vehicule din cauza lipsei de personal din primărie sau pentru că pur și simplu le face plăcere să facă astfel de activități. Printre primarii care au condus utilaje din dotarea primăriei s-au numărat Adi Cîmpeanu de la Runcu, Vasile Gogălniceanu de la Turcinești sau Vasile Pârvulescu de la Stănești.  

vice_balesti_microbuz

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: