Copiii din Motru pot merge gratuit la dentist

Şcolarii din municipiul Motru au acces gratuit la serviciile unui medic stomatolog. Oraşul Motru este printre puţinele localităţi în care elevii îşi pot rezolva problemele minore la dinţi în mod gratuit. Primarul municipiului, Dorin Hanu, spune că primăria are contract cu medicul stomatolog încă din 2012 şi absolut toţi copiii de pe raza localităţii au acces la consultaţii gratuite. Cabinetul stomatologic se află în incinta Şcolii Gimnaziale nr. 2 din Motru.

Primăria municipiului Motru le dă posibilitatea elevilor să-şi trateze cariile dentare în cadrul unui cabinet stomatologic finanţat de Consiliul Local. Autorităţile locale din Motru au înfiinţat cabinetul stomatologic în urmă cu trei ani şi de atunci mii de copii cu probleme la dantură i-au trecut pragul.

Dorin Hanu, primarul din Motru, spune că elevii se bucură de gratuitate în tratarea dinţilor. „Consiliul Local a aprobat înfiinţarea acestui cabinet stomatologic în urmă cu trei ani pentru a veni în sprijinul copiilor. Ştim cu toţii că tratamentele stomatologice sunt foarte costisitoare, aşa că noi le-am oferit tuturor elevilor posibilitatea să-şi trateze cariile gratuit. Este vorba de intervenţii minore, carii, plombări. Cabinetul stomatologic este la Şcoala Gimnazială nr. 2, pentru că acolo sunt două şcoli în acelaşi spaţiu, este şi Colegiul Naţional ”George Coşbuc”, sunt în jur de 1.000 de elevi în zona respectivă”, a spus primarul Dorin Hanu.

În prezent, cabinetul stomatologic este în renovare, acesta fiind dotat încă de la deschidere de Consiliul Local. ”Cabinetul a fost dotat cu scaun special, ustensile şi medicamentele, nu a fost o dotare costisitoare, avem medic stomatolog care are contract pe perioadă nedeterminată cu primăria, este angajatul primăriei, cabinetul are şi două asistente. Din câte ştiu eu este foarte frecventat de elevii care au nevoie de dentist”, a spus Dorin Hanu, primarul din Motru.

dentist_copil

Vizualizări: 525

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: