Viceprimarul din Brănești, pus să organizeze un bâlci fără bani!

Mandat greu pentru viceprimarul de la Brănești. Liberalul Mihăiță Năboiu a fost lăsat să se descurce de unul singur de primarul social-democrat Gheorghe Stochițoiu, care este plecat de trei săptămâni în concediu și nu se știe când va reveni. Înainte de a pleca în vacanță, primarul i-a trasat viceprimarului și câteva sarcini. Mai degrabă l-a luat la mișto, asta pentru că l-a pus să organizeze un bâlci pentru care nu există prevedere bugetară dar și să trimită adrese cetățenilor fără să-i spună și ce să scrie în ele.

Primarul Gheorghe Stochițoiu a plecat în concediu încă din data de 10 august și nu a spus când se va întoarce la primărie. În cererea depusă în acest sens a specificat doar că efectuează concediul de odihnă aferent anului 2015, spune viceprimarul Mihăiță Năboiu. Inițial anunțase că va sta trei luni plecat în concediu, supărarea sa fiind legată de alegerea lui Năboiu în funcția de viceprimar. Astfel, primarul a plecat în concediu dar înainte de a pleca a împărțit celor câțiva angajați ai primăriei sarcinile pentru această perioadă.

Nu i-a dat şi bani

Obligații pe care le are viceprimarul Mihăiță Năboiu sunt de tot râsul. "Mă descurc deocamdată, ne-a împărțit sarcinile, la trei persoane. Mie mi-a dat prin dispoziție câteva. Mi-a trasat să continui activitatea de curățenie în comună, să organizez ziua de Sfânta Maria. A fost pe 15 august, nu am organizat nimic pentru că nu am avut niciun bănuț. Cu ce era să o fac? Mi-a mai trasat să semnez și să transmit adrese către persoanele care au construit fără autorizație de construcție în colaborare cu doamna Godeanu Nicoleta, dar nu specifică ce să scriem în adrese. Nici doamna secretar nu înțelege. Ori să trimitem avertisment, ori amenzi, ori ce?", a declarat viceprimarul Mihăiță Năboiu. 

Viceprimarul spune că Gheorghe Stochițoiu i-a spus într-o zi de joi să organizeze bâlciul, iar manifestarea urma să aibă loc în lunea următoare. Viceprimarul a mai primit sarcină de la primar să participe la acțiunile de informare a cetățenilor privind cadastrul general, rețeaua de canalizare, sistemele de alimentare cu apă și urbanism.

Viceprimarul a convocat până acum și o ședință de Consiliu Local, în data de 26 august. A fost aprobate doar două proiecte mărunte. Unul făcea referire la aprobarea unui post de asistent maternal iar celălalt la achiziționarea de pubele.  

Culmea este că primarul Gheorghe Stochițoiu trece zilnic pe la primărie, chiar dacă e în concediu. "Nu a plecat, e în localitate. Vine aproape zilnic la primărie. Îmi spune "Noroc!" și atât. Nu prea stă de vorbă cu angajații. Are biroul dânsului, mai stă câteodată câte o oră-două, mai discută cu fetele care sunt la birouri", a mai spus viceprimarul din Brănești. 

Primarul Stoichiţoiu a fost marţi, 30 august, la Prefectura Gorj. Abordat fiind de jurnalişti, primarul a refuzat să facă vreo declarație precizând că este în concediu. 

Vizualizări: 649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: