Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Povestea eroului de la Cărbuneşti

Unul dintre eroii Primului Război Mondial este un fost contabil din Cărbuneşti. Grigore Nicolescu s-a născut în satul de olari Ștefănești, de lângă oraşul Târgu Cărbunești, județul Gorj. A fost cel mai mare dintre cei şapte copii ai familiei.

Grigore Nicolescu a rămas fără mamă la o vârstă fragedă și a fost nevoit să-și ajute tatăl la muncile agricole. A terminat clasa a V-a și s-a înscris la examenul de admitere la gimnaziul „Tudor Vladimirescu", unde este admis. Continuă, apoi, studiile la Școala Superioară de Comerț din Craiova. În anul 1912, Grigore Nicolescu este încorporat şi trimis la Școala Militară din București. A devenit ofițer de rezervă cu gradul de sublocotonent. După ce a terminat armata, a fost contabil la o bancă din Craiova, dar, după mai puțin de un an, a fost mobilizat din nou la Regimentul 18 Gorj, unde a primit funcția de comandant de pluton, scrie adevărul.ro. „La 1 octombrie 1916 i s-a încredințat comanda companiei a 11-a a Regimentului 18 Gorj și tot în aceeași zi a fost rănit de schijele unui obuz inamic, cauzându-i șapte răni", scrie adevărul.ro, citându-l pe istoricul Vasile Marinoiu în lucrarea „Generalul Grigore Nicolescu". A ajuns la spitalul din Ploiești, unde nu a rămas mult pentru inamicul se apropia. Grigore Nicolescu a fost avansat la gradul de locotenent și i s-a încredințat comanda companiei I, Regimentul 18 Gorj. A participat la lupte și a împiedicat inamicul să pătrundă în Moldova. În acea ofensivă, locotenentul Grigore Nicolescu a luat, cu ostașii companiei sale, 95 de prizonieri și a fost decorat cu ordinul «Coroana României» și «Panglica de Virtutea Militară» pentru curajul său.

Vizualizări: 403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: