Victor Ponta a spus adevărul în privinţa CE Oltenia

Fondul Monetar Internaţional a publicat scrisoarea de intenţie aprobată de Guvern şi Parlament. Scrisoarea demonstrează că în privinţa CE Oltenia premierul Victor Ponta, deputat de Târgu Jiu, nu a minţit.  

Scrisoarea de intenţie semnată de Guvern este dovada că Victor Ponta nu i-a minţit pe gorjeni atunci când a spus că urmează privatizarea majoritară a Complexului Energetic Oltenia. În vizita din data de 16 septembrie de la Târgu Jiu, Victor Ponta a spus că: „Ţin ca acest complex energetic să aibă un viitor, să nu fie privatizat majoritar până când nu se pune pe picioare din punct de vedere economic“.

Ponta a spus ce şi-a asumat prin scrisoarea FMI. Textul din scrisoare este următorul: „Având în vedere necesarul de investiţii de la Oltenia, am planificat ca înainte de privatizarea majoritară să organizăm o OPI pentru 15% din acţiunile statului anterior majorării de capital programate, până la finele lunii octombrie 2013 şi în luna mai 2013 am angajat în acest scop un consultant de tranzacţie. Ulterior, am decis să amânăm OPI până la finele lunii iunie 2014 (criteriu de referinţă structural) după ce devin disponibile situaţiile financiare auditate pentru 2013 şi este efectuat un studiu al rezervelor de cărbune”.

În acelaşi timp, liderii PSD Gorj, Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, dar şi directorul Laurenţiu Ciurel spun că actualul Guvern nu va vinde compania energetică. Mai mult, la o emisiune TV Cârciumaru a spus că cel mai probabil Ponta nu s-a exprimat corect şi că nu ar fi vrut să spună că societatea va fi privatizată majoritar.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: