Victorie fără glorie!

Handbaliştii de la Energia nu au convins nici în faţa ultimei clasate în etapa intermediară de miercuri. Deşi au învins la limită în acest joc, scor 28-26 cu HCV Piteşti, gorjenii lui Vasile Stângă au prestat un joc foarte slab şi neconvingător, criticat la finalul partidei de tehnician. Oaspeţii au reuşit să se impună la pauză, scor 11-13, dând mari emoţii conducerii clubului Energia Pandurii, care credea că echipa se va face din nou de râs. Până la urmă Energia a obţinut cea de-a treia victorie din acest sezon, dar nu a scăpat de ruşinea unui joc sub alteptări în faţa echipei care se află pe ultimul loc înclasament.

Chiar dacă a reuşit victoria în această a XII-a etapă, Energia Pandurii Târgu Jiu  nu a şi impresionat, ba mai rău, a dezamăgit spectatorii prezenţi în sală la ultima reprezentaţie a sezonului. Condusă la pauză de o formaţie care cu greu a adunat jucătorii necesari pe foaie pentru a se prezenta la meci, Energia a demonstrat din nou că rămâne o echipă cu mari probleme ca şi în anii trecuţi.

Antrenorul oaspeţilor, Titel Răduţă, a precizat că situaţia echipei sale e explicabilă, mai ales că financiar Piteştiul stă destul de rău şi nu şi.a plătit jucătorii din septenbrie. Acesta a explicat că nici numeric echipa  piteşteană nu a stat bine la acest meci la care a avut şase indisponibili: „Noi nu am stat prea bine financiar de la înscriere şi atunci când sunt probleme se strâng şi mai multe. Am avut şase jucători indisponibili, cinci accidentaţi şi unul nemulţumit de conducerea clubului. Eu îmi doresc să păstrez unitatea echipei, mai ales că băieţii nu sunt plătiţi din septembrie şi mă bucură comportamentul lor în teren. Am avem şi numeric un lot subţire, nu am putut completa nici foaia de joc, cu trei portari şi trei extreme stânga. Nu am ce să reproşez nici arbitrilor. Suntem subţiri dar mă bucur că am putut să jucăm de la egal la egal cu echipa gazdă.” Chiar şi în acest condiţii handbaliştii lui Vasile Stângă au avut mari probleme de exprimare, apărarea fiind în dengringoladă în prima parte a jocului cînd oaspeţii au condus permanent pe tabelă iar atacul aproape inexistent. Stângă nu a evitat să spună după joc că echipa sa a câştigat şi cu noroc acest meci chiar dacă adversarul a fost nu unul modest ci foarte modest, cel mai slab din Liga Naţională: „Eu nu am văzut de când sunt un asemenea joc prost. Le-am zis „bă nu ştiţi să duceţi faza a doua şi contraatacul.” Stăteau cu mingea în mână de aceea cred că am câştigat cu noroc acest meci.” Tehnicianul şi-a ironizat din nou jucătorii pentru că au vrut să impresioneze dar nu au reuşit decât să decepţioneze din nou spectatorii: „Le-am spus de la început că e un meci greu, dar la noi fiecare a vrut să se remarce. Probabil, după Constanţa am vrut să vedem cât de deştepţi suntem. Şuturi aiurea, fiecare dădea la poartă nepregătit. Nota patru le-aş da pentru acest meci. Dacă jucăm aşa nu avem nici o şansă la Baia Mare.”

„Nu pot să-mi dau seama cum pot să joace aşa prost, cu diferenţe aşa mari de la un joc la altul. Eu îi spun unui jucător, nu dau nume pentru că o să zică că îi lovesc înainte de meciul de la Baia Mare, „bă vezi că ţi-o dă de pe piciorul drept” şi următorul atac ia gol aşa. Eu îi zic să facă fentă la şapte metri şi o dă direct.  Nu mă lucrează pentru că trebuie să fii băiat deştept să faci asta. Se pierd, sunt labili psihic şi îşi pierd controlul. Păiuş a dat câteva şuturi adevărate, Stanciu a jucat foarte slab, la fel şi Stojanovic, a ratat enorm de mult ocazii clare. Sper să le intre şi teama că mulţi dintre ei vor pleca şi să dea totul cu Minaur şi să joace mai bine.”

Vasile Stângă – antrenor Energia Pandurii

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: