Victorie pentru Aurel Popescu în faţa ANI

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, care, în vară, îl declarase incompatibil. Raportul formulat de inspectorii de integritate a fost contestat de viceprimar, iar acum Curtea de Apel Craiova i-a dat acestuia dreptate şi a anulat concluziile celor de la ANI.

„Admite acţiunea. Anulează Raportul de evaluare (...) întocmit de Agenţia Naţională de Integritate”, se arată în decizia instanţei, decizie care nu este definitivă. Popescu fusese declarat incompatibil pe motiv că în urmă cu câţiva ani a fost membru în Consiliul de Administraţie de la patru unităţi şcolare aflate pe raza municipiului Târgu Jiu.

„Eu am fost în acele consilii de administraţie în baza legislaţiei în vigoare. Legea spune că un viceprimar este în continuare şi consilier local şi, în această calitate, de consilier, am fost în consiliile de administraţie. Munca de acolo nu este una plătită, deci nici vorbă de vreun eventual interes material. Acolo fac muncă în folosul comunităţii. După ce ca îţi baţi capul timp de câteva ore ca să rezolvi problemele pentru care ai fost trimis acolo, vine ANI şi te declară incompatibil. Nu e normal aşa ceva. Acum cred că s-a revenit la o stare de normalitate, nimic altceva. Aştept să văd dacă ANI vrea să mai continue sau nu judecata, pentru că o sentinţă similară s-a dat pentru aceleaşi motive în cazul doamnei primar de la Sibiu şi acolo sentinţa a rămas definitivă în cele din urmă”, a menţionat Aurel Popescu.

Aurel Popescu nu este singurul viceprimar al municipiului pe care ANI l-a declarat incompatibil. Într-o situaţie similară a fost fosta viceprimăriţă Iulia Vână. Aceasta a pierdut la începutul anului definitiv procesul cu ANI, fiind declarată incompatibilă, în primăvară fiind nevoită să demisioneze şi din Consiliul Local Târgu Jiu. Ca şi în cazul lui Aurel Popescu, Vână a fost în consilii de administraţie la unităţi de învăţământ, dar pentru ea magistraţii au decis cu totul altceva.

Vizualizări: 1,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: