Ministerul Energiei câştigă disputa cu Alpiq. Miza - 450 de milioane de dolari!

Ministerul Energiei a primit câştig de cauză într-un proces deschis de compania elveţiană Alpiq AG la Centrul Internaţional pentru soluţionarea diferendelor din domeniul investiţiilor din Grupul Băncii Mondiale (ICSID), informează instituţia. 
În această dispută, pretenţiile Alpiq către Ministerul Energiei se ridicau la peste 1,8 miliarde de lei. „Justiţia a dovedit că este imparţială şi nu pot decât să felicit echipa din Ministerul Energiei care s-a luptat pentru a obţine această decizie la ICSID. Aceasta înseamnă că aproape 2 miliarde de lei rămân în România”, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton.

Miza acestui proces a fost denunţarea de către Hidtroelectrica a unui contract mai vechi de furnizare de energie electrică, semnat în 2004, dar terminat de Hidtroelectrica după ce a intrat în insolvenţa. 

Traderul a atacat decizia producătorului la instanţele din România dar a pierdut, şi a mers în arbitraj, la Centrul Internaţional pentru Soluţionarea Disputelor de pe lângă Banca Mondială, unde a solicitat daune de 450 de milioane de dolari. (A.A.)

Vizualizări: 601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: