Deznodământ amânat pentru poliţiştii din „Mafia Cărbunelui”

În ziua în care ar fi trebuit să dea sentinţa finală, magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis să mai amâne pronunţarea verdictului definitiv şi au repus pe rol dosarul care îi vizează pe mai mulţi poliţişti din Gorj, acuzaţi de procurori că au fost pe mână cu hoţii de cărbune din zonele Rovinari şi Turceni.

Ancheta începută prin descinderi de amploare în septembrie 2015 a dus atunci la reţinerea mai multor oameni ai legii din cele două oraşe amintite, dar, anul trecut, în vară, aproape toţi inculpaţii au fost achitaţi la Tribunalul Gorj, doar doi dintre agenţi fiind găsiţi vinovaţi.

Conform sentinţei pe care procurorii au contestat-o, „Mafia Cărbunelui” era formată doar din Ştefan Găman şi Gheorghe Milodin. Primul a primit o condamnare cu suspendare de 1 an şi 6 luni, în timp ce celălalt ar avea de executat 4 ani şi jumătate de puşcărie, dacă sentinţa rămâne neschimbată.

Magistraţii craioveni ar fi trebuit să decidă luni soarta poliţiştilor pe care procurorii îi vor după gratii, dar până la pronunţarea unui verdict definitiv pare să mai fie nevoie de ceva timp. Cauza a fost repusă pe rol şi poliţiştii sunt aşteptaţi cu noi dovezi prin care să îşi susţină nevinovăţia la mijlocul lunii viitoare, după care urmează sărbătorile de iarnă şi vacanţa magistraţilor, aşa că procesul se va relua în prima parte a lui 2019 cel mai probabil.

Vizualizări: 1,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: