Vietnamezii de la Termo Rovinari, pericol de electrocutare. Amenzi ITM!

Nereguli grave constatate de inspectorii de muncă gorjeni la Termocentrala Rovinari, în urma unui control desfăşurat miercuri, 7 martie. Angajaţii Concelex, firma care efectuează lucrări de reabilitare a turnurilor de răcire pentru SE Rovinari, au fost găsiţi muncind în condiţii care le pun viaţa în pericol. Printre ei se află şi 23 de vietnamezi.

„Principala abatere de la legislaţia muncii constatată de către echipa de control a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj se referă la nerespectarea siguranţei muncitorilor prezenţi pe şantier, cablurile de electricitate folosite pentru lucrări aflându-se în apă şi mocirlă, existând oricând pericol de electrocutare, iar pompa utilizată la drenarea apei din punctul de lucru nu avea împământare”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Pentru nerespectarea legii în privinţa securităţii şi sănătăţii în muncă, administratorii societăţii riscă o amendă de 5.000 de lei. De asemenea, pentru unii dintre muncitori, angajatorii nu au putut prezenta dovezi ale instruirii complete în vederea muncii prestate. „Angajatorii verificaţi pe şantierul producătorului din domeniul energetic au fost notificaţi de către inspectorii de muncă să se prezinte, la începutul săptămânii viitoare, la sediul ITM Gorj, cu o serie de documente pentru definitivarea controlului”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al ITM Gorj.

Galerie foto




Vizualizări: 2,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: