Viitură în zona Turcinești. Au intervenit cu buldoexcavatoare

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au intervenit la Turcinești, anunță instituția. 

Ca urmare a precipitațiilor căzute abundent în ultimele ore s-au produs creșteri de niveluri și viituri pe cursurile de apă din administrarea Administrației Bazinale de Apă Jiu, cu precădere în județul Gorj.

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au intervenit împreună cu reprezentanți ai Primăriei Turcinești, pe pârâul Valea Pietroasei, cu 2 buldoexcavatoare (unul aparținând S.G.A. Gorj și unul Primăriei Turcinești), pentru deblocarea secțiunii de scurgere a apei și evitarea inundării propriețătilor riverane pârâului. Acțiunea de intervenție a celor două instituții a fost coordonată de către directorul S.G.A. Gorj și primarul comunei Turcinești.

Situația în zona afectată a fost remediată, nivelul pârâului Valea Pietroasei a scăzut, fiind eliminat riscul de inundare a gospodăriilor din zonă.

”Depășirea cotelor de apărare a fost înregistrată până la această oră în Gorj, doar pe pârâul Orlea, la s.h. Celei, cu 10 cm Cota de Apărare. Hidrologii Apele Române Jiu monitorizează, în continuare, evoluția fenomenelor hidrometeorologice pentru gestionarea efectelor acestora în timp real.

Având în vedere avertizarea hidrologică cod galben și cea de cod portocaliu aflate în vigoare dispeceratele instituției realizează fluxul informațional instituțional în situații de urgență. Mai exact, comunicarea constă în transmiterea 24 de ore din 24 a informațiilor legate de evoluția situației hidrologice către Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență, Ministerul Mediului - România, Hidroelectrica, Ministerul Afacerilor Interne, precum și alte autorități publice responsabile”, transmite instituția.

Galerie foto


Vizualizări: 2,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: