Vîlceanu (PNL): Lucrurile nu pot merge aşa într-un partid mare

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, pare extrem de supărat pe modul în care primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, angajează partidul în diverse subiecte. Vîlceanu a făcut referire la subiectul privind un candidat din partea PNL Gorj pe lista de europarlamentare, lansat de Romanescu fără a avea un candidat. Vîlceanu crede că subiectul ar fi putut fi închis dacă Romanescu şi-ar fi asumat o candidatură pe un post neeligibil. „Nu poţi arunca nume, nu poţi angaja partidul în felul acesta”, i-a reproşat Vîlceanu într-un interviu la Radio Infinit.

Reporter: Rămâne PNL Gorj fără candidat la alegerile europarlamentare?

Dan Vîlceanu: Nu ştiu, că nu am de unde să ştiu dacă şi-a depus cineva candidatura. Din câte ştiu eu, nu, dar s-ar putea să apară în ultima zi mai mulţi. E un subiect care a fost deschis neinspirat şi nu cred că ne avantajează în niciun fel această discuţie. Lista este una naţională, că eşti din Timiş, că eşti din Botoşani, că eşti din Gorj, trebuie să o susţii şi să faci campanie.

Rep.: Există posibilitatea să candidaţi dvs., că au mai circulat în trecut astfel de informaţii?

D.V.: Există colegi care cred că partidul este format din Dan Vîlceanu şi atât. Dan Vîlceanu trebuie să candideze la Consiliul Judeţean, Dan Vîlceanu trebuie să candideze la parlament, peste tot. Lucrurile nu pot merge aşa într-un partid mare. Singurul lucru pe care mi l-am dorit de la colegi este responsabilitatea. Eu mă pretind a fi un om responsabil şi nu vreau să tratez acest partid ca şi cum ar fi moşia mea. Fiecare membru de partid trebuie să aibă o şansă. Dacă mă întrebaţi pe mine, având în vedere că nu există un candidat, că subiectul a fost deschis absolut neinspirat, singurul care ar putea salva situaţia este cel care l-a deschis, adică Marcel Romanescu. A deschis un subiect, a pronunţat nume, nimeni nu a vrut să candideze dintre cei ale căror nume le-a pronunţat. Şi atunci, el poate salva situaţia.

Rep.: A spus că nu poate candida, pentru că are proiecte de terminat la Târgu Jiu.

D.V.: Nu pot înţelege explicaţiile de genul: are proiecte. Nu se pune problema să fie pe un loc eligibil candidatul pe care l-am propune. De altfel, noi am votat la nivel de regiune pentru Marian Jean Marinescu, deci nu se pune problema să fie un loc eligibil. Va fi un loc între 10 şi 20, aşa cum a solicitat primarul Marcel Romanescu, deci doleanţele au fost respectate. Nu pot eu salva situaţia cu mâna altora. Ai deschis o cutie a Pandorei şi acum vrei să o închizi cu mâna altuia. Nu merge aşa. Trebuie să o închizi tu, dacă vrei să o închizi, dacă nu, pot înţelege şi asta. Fără niciun fel de supărare, ranchiună, pot înţelege şi asta. Până la urmă, rolul meu este să îi ţin împreună şi să rezolv probleme, pe care chiar unii dintre ei le generează. Asta e, mergem înainte.

Rep.: Până la urmă ce loc va avea Gorjul, unul semieligibil, 13, 14?

D.V.: Chiar vreţi să mă aduceţi în situaţia de a fi penibil până la capăt? Nu mai bine îl întrebaţi pe cel care a deschis subiectul ce loc va avea Gorjul, din moment ce noi nu avem candidat? Ce loc să avem, dacă nu avem candidat în momentul acesta. Dumneavoastră pe ce loc aţi pune un judeţ fără candidat? Încă o dacă, şi chiar vreau să închid discuţia pe acest subiect, dacă există o dorinţă de a închide acest subiect din partea celui care l-a deschis, să îl închidă. Dacă nu, ştiu eu ce am de făcut mai departe.

Rep.: Adică?

D.V.: Adică să vă spun, de câte ori mă sunaţi pe acest subiect, nu mă mai sunaţi pe mine. Nu am niciun fel de legătură cu subiectul ăsta. De ce trebuie să răspund eu? Am pronunţat eu nume? Bunoiu, David, mai ştiu eu care, Leuştean şi aşa mai departe. De ce niciuna din aceste persoane nu a dorit să candideze? Vă spun eu de ce. Pentru că niciuna dintre aceste persoane nu a fost întrebată înainte. Nu poţi arunca nume, nu poţi angaja partidul în felul acesta. Când ai o funcţie mare în partid ai o responsabilitate. Atunci când tu vorbeşti, lumea te crede. Dacă mai continui în stilul ăsta, lumea nu te va mai crede.

Vizualizări: 547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: