Ce candidatură îşi doreşte Ion Călinoiu în 2020

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, nu exclude noi bătălii politice. După scorul ruşinos obţinut la alegerile parlamentare, când a candidat independent, fostul şef al Consiliului Judeţean Gorj nu exclude să se implice în noi competiţii electorale. Condiţia este să fie susţinut de partid, după cum a spus într-un interviu pentru Radio Accent.

Reporter: Sunteţi interesat să vă regăsiţi pe vreo listă la următoarele alegeri, în 2020?

Ion Călinoiu: Niciodată nu am fost dezinteresat. Când sunt interesat, nu sunt pentru interesul meu. Dacă voi fi apreciat să pun umărul la ceva bun, sigur că voi pune, sigur că da. Nu e vorba de o ambiţie. Condiţia e deschiderea colegilor din Partidul Social Democrat, doar dacă se va constata că e nevoie să pun umărul să facem ce trebuie.

Rep.: Regretaţi pasul lateral făcut în PSD?

I.C.: Nu. La Consiliul Judeţean, am spus-o foarte clar. Am făcut pasul în lateral. Nu m-am ambiţionat să fiu în continuare preşedinte al Consiliului Judeţean, că puteam să fiu. Am fost primul pe listă, am scos şi rezultate foarte bune pentru că acolo am cam dat totul din mine. Am ajuns şi la o etapă în care rutina poate să fie un factor care să te ţină în loc acolo. Am zis să dăm drumul, să nu stea lucrurile înfrânate. Am rezolvat această problemă cu PSD care a înţeles să-l promovăm pe Cosmin Popescu. Eu zic că lucrurile merg bine, iar experienţa acumulată o pot folosi să stau de vorbă cu oamenii, cu autorităţile.

Rep.: Deci nu v-aţi da înapoi dacă vi s-ar propune ceva la alegerile viitoare?

I.C.: Sigur că nu mă dau înapoi şi voi pune umărul la treabă dacă voi fi solicitat. Dacă e nevoie să trecem la treabă concretă, trecem şi la treabă concretă. 

Rep.: Este clasa politică din România pregătită pentru transformări profunde?

I.C.: Aş da răspunsul da, pentru că românii sunt oameni care dau dovadă de respect, care sunt solidari cu tot ceea ce trebuie să facă alături de o echipă. Sunt multe lucruri care trebuie depăşite, ale unora sau altora, trebuie să biruiască binele, ca în legendă dacă vreţi.

Vizualizări: 1,853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: