Jianu (Motru): Sunt 43 de milioane de euro cheltuite fără sens

Gigel Jianu, primarul din Motru, spune că nu s-a făcut niciun fel de instruire legată de referendumul din octombrie, până la care mai sunt mai puţin de două săptămâni. Primarul liberal a spus într-o emisiune la Acces TV că cei 43 de milioane de euro cheltuiţi de stat pentru acest referendum sunt bani risipiţi. Acesta nu crede că lumea va merge la vot, mai ales că s-a lăsat impresia că o mamă singură cu un copil nu ar mai forma o familie, ci doar dacă aceasta are soţ.

Reporter: Cum vedeţi toată această tevatură cu referendumul pentru familie? Era necesar?

Gigel Jianu: Este adevărat că o astfel de acţiune nu îşi are rostul, distrage atenţia de la alte teme importante ale momentului. Toată tevatura asta cu organizarea, este un referendum care se desfăşoară în două zile, mă duce cu gândul că se urmăreşte altceva. Fac această paradă în faţa oamenilor ca să pară oameni inocenţi, dar distrag atenţia oamenilor de la ceea ce vor să facă.

Rep.: Acest referendum costă peste 40 de milioane de euro, se puteau moderniza două spitale cu banii ăştia.

G.J.: Sunt 43 de milioane de euro care se cheltuite fără sens. Nu a fost pregătit deloc, chiar dacă mai este foarte puţin până pe 6-7 octombrie. Cei de la comunicaţii speciale nu au pregătit transmisia de date, cred că va fi o mascaradă. Nu s-a făcut nicio instruire.

Rep.: Domnul Tăriceanu este la a cincea căsătorie, familia asta tradiţională trebuie încercată de mai multe ori?

G.J.: Există şi probleme într-o familie, se poate întâmpla oricui. Este adevărat că, atunci când ţi se întâmplă de trei-patru ori, poate nu eşti cel mai potrivit să vorbeşti de familia tradiţională.

Rep.: Pe buletinele de vot apare o întrebare legată de modificarea Constituţiei, fără a face referire la noţiunea de familie. De ce credeţi că au făcut asta?

G.J.: Întrebarea din buletinele de vot este ambiguă, deşi ar trebui să fie clară, să ştie lumea ce votează. Plus că nu este clar de ce o familie nu poate fi decât dintr-un bărbat şi o femeie. Dacă unul din soţi moare, dar rămân nişte copii în urmă, nu mai e familie? Nu putem lăsa lucrurile aşa, ambigue. Întrebarea trebuia să fie clară, explicită, să o înţeleagă toată lumea.

Rep.: Biserica susţine acest referendum, o putem bănui de implicare în politică?

G.J.: Biserica s-a mai implicat şi se implică în politică. Nu este ceva nou.

Vizualizări: 1,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: