Vîlceanu: Memorandumul nu va cuprinde schema de sprijin

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a făcut vineri precizări cu privire la memorandumul în baza căruia Complexul Energetic Oltenia va fi sprijinit în vederea achiziționării certificatelor de carbon aferente producției de energie din acest an. Compania va beneficia de un împrumut din trezorerie, de peste 200 de milioane de euro. Memorandumul a obținut toate semnăturile necesare de la Ministerul Economiei, a spus Dan Vîlceanu, care a precizat că documentul a ajuns la Ministerul Finanțelor și că va fi aprobat în guvern până la finalul anului.

Vîlceanu a precizat că memorandumul nu va cuprinde acea schemă de sprijin pe zece ani, de care se vorbea pe vremea guvernării PSD, și care presupunea includerea unei taxe noi în factura de energie, taxă care să ajungă în bugetul CE Oltenia.

“Acest memorandum nu cuprinde schema de sprijin pe care cei de la PSD o clamau la un moment dat. Spuneau că vor să introducă o taxă pentru certificatele de CO2 în facturile consumatorilor de energie electrică, adică ale tuturor românilor. Nu, nu este aceasta varianta pe care am găsit-o”, a spus Vîlceanu.

Deputatul a spus că memorandumul aflat acum la guvern se referă la un împrumut din trezorerie pentru CE Oltenia în vederea achitării certificatelor de CO2 pentru 2019. “Se referă la 2019 și atât, după care urmează o altă schemă de ajutor de stat”, a precizat președintele PNL Gorj. (M.M.)

Vizualizări: 2,871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: