Vîlceanu: Nu avem candidat din Gorj la europarlamentare

Cei doi liberali gorjeni propuşi de colegi pentru a candida pe lista de europarlamentare au refuzat. Biroul Permanent Judeţean al PNL Gorj a discutat joi seara propunerile, dar nu s-a ajuns la vot pentru că atât Marcel Romanescu, cât şi Dumitru Leuştean au refuzat să candideze. „Deocamdată nu avem candidat din Gorj la europarlamentare”, a spus preşedintele organizaţiei, Dan Vîlceanu.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a fost cel care a lansat discuţia cu privire la un candidat din Gorj pe lista de europarlamentare, pe loc eligibil sau semieligibil. Romanescu spune că bate PSD în Gorj dacă este un gorjean pe listă. Doar că nimeni nu vrea să candideze, nici măcar el.

Leuştean şi Romanescu au refuzat

Biroul Permanent Judeţean al PNL Gorj a discutat subiectul în şedinţa de joi seara, când s-a concluzionat că propunerea făcută de conducerea PNL Târgu Jiu, de a candida primarul din Novaci, Dumitru Leuştean, nu este statutară. „Am citit împreună statutul şi s-a văzut clar că Biroul Permanent Local nu are atribuţii în legătură cu alegerile parlamentare şi europarlamentare, astfel că votul nu a fost statutar”, a explicat Dan Vîlceanu.

Marcel Romanescu a reluat propunerea în cadrul BPJ, unde este membru. A intervenit însă vicepreşedintele Gheorghe Pecingină, care a propus candidatura lui Romanescu, după care aceeaşi propunere a făcut-o şi Gheorghe Grivei.

Romanescu a refuzat, pe motiv că are proiecte de dus la bun sfârşit în calitate de primar la Târgu Jiu. „Sunt mai mulţi primari de municipii care au acceptat să candideze, pentru a aduce cât mai multe voturi. Nu este vorba de locurile eligibile, ci doar de o strategie prin care să atragem cât mai multe voturi”, a spus Vîlceanu.

Dumitru Leuştean nu a fost joi seara la şedinţa de BPJ, dar a transmis prin telefon că refuză să candideze. În aceste condiţii, nu s-a mai supus nimic la vot.

PNL primeşte candidaturi pentru alegerile europarlamentare până la 1 octombrie.

Vizualizări: 1,481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: