Vine campania electorală, „vin” și chinezii la Rovinari

De mai bine de zece ani, este promisă la Rovinari o investiție de un miliard de euro. Mai exact, este vorba de construirea unui grup energetic nou. De investiție ar trebui să se ocupe o companie din China. Și chiar dacă nu s-a făcut nimic concret până acum, cei din Ministerul Economiei și Energiei readuc în prim plan acest proiect. Deja, sindicaliștii și energeticienii din Gorj și-au luat gândul de la această investiție despre care se discută tot mai des mai ales în campaniile electorale.

Un grup de 600 de MW, la Termocentrala Rovinari. De investiție, se ocupă o companie din China. Este proiectul măreț pentru care mulți politicieni din Gorj și de la București au vorbit cu surle și trâmbițe, mai ales în apropierea alegerilor. Și asta de cel puțin zece ani încoace.

Oficialii din Ministerul Economiei și Energiei au anunțat că nu s-a renunțat la proiect, dar nici nu au avut nimic nou de adăugat despre stadiul în care se regăsește acesta. “Noi am invitat din nou partenerul din China să revină, să continuăm discuțiile pentru parteneriatul pentru Rovinari, cărbune curat. Un alt proiect este captarea carbonului și depozitarea lui într-un depozit subteran în Gorj”, a declarat Niculae Havrileț, secretar de stat în Ministerul Economiei, la TV Sud.

Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, a luat parte la câteva întâlniri cu oficialii chinezi. Acesta susține că s-au purtat negocieri, dar, până acum, nu s-a semnat niciun contract. “Am fost președintele comisiei de negociere. Am avut datoria să negociem acordul acționarilor. Oamenii au venit când am discutat despre introducerea contractului pentru diferențe, o schemă de sprijin. Contractul se aloca numai pentru energia regenerabilă. Urma în noiembrie, când Guvernul PSD a picat, să semnăm acordul acționarilor. Vom avea un grup energetic nou în Gorj pentru prima dată după Revoluție”, a declarat Andrei Maioreanu.

Vizualizări: 3,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: