Primar agresat şi ameninţat cu moartea de un consilier local

Comuna Săcelu din județul Gorj pare să se fi transformat în vestul sălbatic. Victima este chiar primarul, Florin Jurebie, care susţine că a fost agresat verbal şi fizic de un consilier local. Mai mult decât atât, primarul ar fi fost ameninţat şi cu moartea, drept pentru care a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Totul s-ar fi întâmplat în faţa unor angajaţi de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj.

Incidentul a avut loc în toamnă, atunci când primarul din Săcelu, împreună cu doi angajaţi de la SGA Gorj, a fost în teren, pentru a verifica o sesizare din partea cetăţenilor cu privire la faptul că au fost forate puţuri în apropierea zonei de captare a apei potabile care alimentează comuna. Din cauza acestor puţuri se pare că a scăzut debitul apei sub nivelul optim.

În timpul verificărilor, acolo a fost găsit un consilier local, care mai era cu o persoană, și care ar fi recunoscut faptul că puţurile le aparţin, dar că primarul din Săcelu nu ar avea competenţă acolo, aflându-se pe teritoriul comunei Crasna.

De aici a pornit scandalul. "În acel moment, domnul Dănăşel Gheorghe m-a agresat verbal şi fizic, a început să-mi adreseze cuvinte jignitoare şi din senin s-a repezit la mine, m-a luat de gât şi a încercat să strângă. În acel moment m-am răsucit în ideea de a mă retrage, dar tot m-a prins în braţe strângându-mă foarte tare, apoi m-a luat pe sus circa 2 metri, spunându-mi că ma omoară băgând cuţitul în mine. La aceste scene au fost martori cele două doamne, Isar Doina şi Ciocotoiu Niculina de la SGA, ultima chiar  intervenind pentru a-l calma pe Dănăşel. La plecare s-a apropiat de mine şi mi-a spus şoptit că oricum nu mă va ierta şi nu se lasă până nu îmi ia capul", a povestit Florin Jurebie în plângerea făcută la parchet.

Florin Jurebie susţine că are şi probe audio care să susţină cele declarate, dar şi martori care pot fi citaţi de instanţă. Incidentul acesta nu este singurul dintre primar şi consilierul local. "În şedinţele de lucru ale Consiliului Local din Săcelu, în nenumărate rânduri mi-a adus cuvinte şi expresii jignitoare şi totodată m-a defăimat în şedinţele publice şi transmise publicului, spunându-mi păduche curentat, buratino, nesimţit etc. Pentru acest aspect sunt martori consilierii locali şi sunt înregistrările video şi audio ale şedinţelor de lucru".

Primarul a depus o plângere împotriva consilierului local pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, ameninţări, lovire şi alte violenţe, calomnie şi defăimare. "Domnul consilier îmi produce stare de teamă şi frică şi mă simt ameninţat cu moartea atât eu cât şi familia mea", susține Jurebie, care a mai făcut zilele trecute o plângere împotriva aceluiași consilier, care ar fi spus despre el că este homosexual.

Primarul din comuna Săcelu a făcut o sesizare şi la Garda de Mediu cu privire la existenţa puţurilor forate în apropierea zonei de captare a apei care alimentează localitatea.

Vizualizări: 2,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: