Ponta: CE Oltenia produce la jumătate, România importă energie

Fostul premier Victor Ponta susține că guvernul Orban ține cu străinii, nu cu românii. Argumentul lui ar fi acela că România importă masiv energie, în timp ce Complexul Energetic Oltenia produce la jumătatea anului trecut.

Deputatul de Gorj a vorbit și despre așa-numitul ajutor de salvare pe care guvernul îl acordă companiei din Gorj. “Începem ușor-ușor să aflăm ce este cu acel ajutor pe care l-au solicitat. Dacă se va acorda, se va acorda în condiții atât de dure, pe care oamenii trebuie să le afle, înainte să se bucure”, a spus Ponta la Radio Infinit.

Victor Ponta a mai zis că, în timp ce liberalii de pe plan local au vorbit doar despre salvarea CE Oltenia, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a fost mai sincer și a spus că acordarea sprijinului depinde de acordul organismelor europene, dar și că va fi impus un program de restructurare.

Florin Cîțu a spus practic că societatea din Gorj se va închide fără un program de restructurare. „Ajutoarele de salvare vin cu un plan de restructurare, altfel nu se pot da şi este o notificare trimisă Comisiei Europene. Dacă Comisia este de acord, (acest ajutor – n.r.) se dă, dar în anumite condiţii şi, dacă nu se face restructurare, acele companii chiar nu vor merge mai departe. Deci sunt legate de o restructurare, ceea ce înseamnă retehnologizare şi, bineînţeles, o reducere de emisii”, a precizat ministrul.

Guvernul a aprobat la începutul lunii februarie o ordonanţă de urgenţă privind acordarea unui ajutor de 1,2 milioane de lei pentru CE Oltenia, pentru plata certificatelor de emisii aferente anului trecut.

Vizualizări: 3,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: