Vine gaşca lui Ponta

Călinoiu este istorie pentru PSD. Chiar dacă o vreme va mai fi preşedinte executiv la filiala Gorj, chiar dacă unii primari sau alţi lideri din partid îi vor lua apărarea, PSD va merge mai departe fără Călinoiu. Momentul declarării lui Călinoiu incompatibil este aşteptat de ceva vreme de gaşca lui Ponta, care are acum ocazia să vină la butoane.
De la început trebuie stabilit că, deşi preşedinte al PSD Gorj, primarul Cârciumaru nu mai contează în deciziile politice ale partidului de câţiva ani. A fost dat la o parte de Ion Călinoiu. Cel mai probabil Cârciumaru va rămâne pe mai departe spectator şi va asista pasiv cum la conducerea PSD Gorj va veni echipa lui Claudiu Teodorescu, fostul prefect. Cârciumaru nu va fi dat la o parte, pentru că nu încurcă pe nimeni. Dimpotrivă, stă bine în sondaje, le poate fi de folos „lupilor tineri” care vor să acapareze puterea în partid înainte de alegerile locale.
Este interesant cum un om ca Ion Călinoiu, care a tras multe sfori la viaţa lui şi a făcut multe nefăcute, ajunge să fie dat la o parte pentru o înscenare a colegilor lui de partid. Concret, Inspectoratul Şcolar Gorj, condus de pesedistul Ion Işfan, implementa nişte proiecte europene. Două dintre ele au fost găzduite într-o sală a Consiliului Judeţean Gorj. Pentru că acolo unde sunt bani europeni e loc pentru toată lumea, cei de la ISJ i-au trecut pe stat, ca experţi, printre alţii, pe Ion Călinoiu, Ciprian Florescu, Marcel Romanescu. Primii doi şefi la CJ Gorj, ultimul subprefect la acea vreme. Şi toţi trei au intrat în incompatibilitate, deşi până acum ANI se face că nu l-a văzut decât pe Călinoiu.
Probabil Călinoiu nu a ştiut la acea vreme că nu avea voie să aibă venituri din respectivele proiecte. Probabil că nu le-a declarat pentru că a uitat. Asta e legea, trebuie să răspundă. De bun simţ era să nu conteste raportul ANI şi să demisioneze. Dar, canibalizarea din PSD este de urmărit, pentru că decizia prin care prefectul i-a încetat mandatul lui Călinoiu l-a scos nu numai din administraţie, ci şi din viaţa politică. Locul care va rămâne gol în PSD va fi umplut de oamenii lui Ponta.

Vizualizări: 1,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: