Vine iarna, începe asfaltarea pe drumul Rovinari-Bumbeşti Jiu

Autorităţile judeţului avansează un nou termen privind asfaltarea DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Ion Călinoiu a precizat că începând de luni se va trece la turnarea covorului asfaltic. Chiar dacă anunţul a fost făcut de către preşedintele Consiliului Judeţean, acest lucru pare a fi greu de crezut întrucât de mai bine de o jumătate de an, spaniolii tărăgănează lucrările.

Ion Călinoiu a anunţat că, începând de luni, se va turna covorul asfaltic pe DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu. Preşedintele Consiliului Judeţean spune că a primit această confirmare din partea Secţiei de Drumuri Naţionale. „Mi s-a confirmat că pe DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu vor fi închise toate porţiunile unde vor fi executate lucrări de casetare. Începând de luni, se va demara operaţia de turnare a asfaltului pe carosabil”, a declarat Ion Călinoiu.

Întrucât spaniolii par la fel de neserioşi ca predecesorii lor de la firma maghiară, care a blocat lucrările câţiva ani, chiar Narcis Neaga, directorul CNADNR, promitea că va pune presiune pe constructor. Ion Călinoiu a precizat că este  asigurată finanţarea pentru reabilitarea DN 66. „Nu sunt probleme cu banii, finanţarea lucrărilor de reabilitare pe DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu este asigurată”, a menţionat Călinoiu.

Licitaţia pentru reabilitarea drumului de la Sadu a fost câştigată de firma Comsa Sau, din Spania, valoarea lucrărilor fiind de 197,6 milioane de lei, fără TVA. Această licitaţie a fost organizată după rezilierea contractului cu ungurii care au încasat milioane de euro pentru mai puţin de 5% din lucrări, apoi luându-şi tălpăşiţa. 

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: