Trei comune din Gorj vor avea spații de campare

Gorjul se aliniază județelor dezvoltate din țară sau regiunilor turistice din străinătate. Printr-un proiect european, Agenția pentru Protecția Mediului va amenaja în trei localități din Gorj locuri pentru campare. Este vorba de Orașul Tismana, comuna Peștișani și Comuna Padeș. Autoritățile locale au pus la dispoziția agenției suprafețele de teren unde se vor amenaja aceste spații și fiecare localitate va beneficia de câte două zone de campare pentru turiști.

Agenția pentru Protecția Mediului desfășoară în această perioadă un proiect pentru amenajarea în trei localități din județul Gorj a câte două zone pentru campare.  Au fost alese localitățile Padeș Tismana și Peștișani, iar autoritățile locale din zonă au pus la dispoziția agenției terenul și, după ce locurile de campare vor fi gata, le vor administra. „În comuna Padeș s-a stabilit ca locurile de campare să fie lângă o școală și lângă barajul din zonă, la Tismana s-a primit teren lângă mănăstire și lângă stadion , iar la Peștișani pe Valea Bistriței la stația de apă și la stânci.  Sunt zone cunoscute la nivelul localităților și nu sunt izolate. Acum se delimitează spațiile unde se pun corturile sau sacii de dormit, vom pune băncuțe și mese de lemn, toalete ecologice, vetre de foc și în jurul lor băncuțe, avem aici puncte de informare turistică și apă. Toate zonele sunt pe malul apelor curgătoare. O să facem și un cub zidit în interiorul căruia turiștii vor găsi lemne pentru grătar, iar administrațiile locale trebuie să aibă grijă să asigure lemnele”, a declarat Elisabeta Juveloiu, șef serviciu APM.

Rulote din lemn cu dotări de patru stele

Tot în cadrul acestui proiect vor fi achiziționate și două rulote din lemn care vor avea dotări de patru stele și care pot fi închiriate de turiștii care ajung în Gorj. „O să achiziționăm și două rulote din lemn, cu toate dotările necesare. Deocamdată nu știm unde vor fi repartizate, dar este cert că vor fi parcate în spații special amenajate și se pot închiria contra cost de diferire persoane care ajung în Gorj. Ne-am gândit să lăsăm o astfel de rulotă la Tismana și una la Peștișani, dar nu este nimic sigur. Cert este faptul că locurile de campare vor fi gata până în 2014”, a mai precizat Elisabeta Juveloiu.

Vizualizări: 727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: