Violator dornic să iasă din pușcărie

Un gorjean care cu câțiva ani în urmă a ținut prima pagină a jurnalelor după ce a răpit o minoră din Bâlteni și a dus-o într-o pădure pe motiv că era iubita lui dorește acum să redevină liber, după ce din 2013 încoace a fost în spatele gratiilor.

Cristian Gheorghe Bațai a comis un viol și înainte de isprava din vara lui 2013, având de executat și pentru fapta respectivă un rest de peste 600 de zile, el fiind atunci eliberat condiționat așa cum cere și acum. După ce a fost pus în libertate a comis faptele pentru care a fost căutat de polițiști o bună perioadă de timp, reușind atunci să se ascundă de oamenii legii, în cele din urmă primind o condamnare finală de cinci ani cu executare.

Bațai a cerut Judecătoriei Târgu Jiu să îl elibereze înainte de a executa toată pedeapsa respectivă, dar cererea i-a fost respinsă. El a contestat decizia la Tribunalul Gorj, iar miercuri chiar i-a povestit unui judecător cât de mult s-a străduit să își îndrepte comportamentul pentru a ieși mai repede din spatele gratiilor. Bațai susține că a muncit vara trecută în Defileul Jiului, prin căldură, la modernizarea Drumului Național 66, asta împiedicându-l însă să participe la cursuri organizate în penitenciar. Procurorul de ședință a menționat la rândul său două abateri pe care deținutul le-a primit în perioada de detenție, Bațai având însă explicații pentru fiecare situație în parte. El afirmă că una din sancțiuni a primit-o pentru că a fost prins când a luat două pastile de Dizepam, dorința sa fiind să adoarmă mai repede după o zi de muncă pe șantier. Cealaltă sancțiune a fost primită pentru că ar fi înjurat un paznic al penitenciarului, lucru pe care Bațai l-a negat categoric, el fiind acum în așteptarea unei decizii din partea instanței.

Vizualizări: 2,816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: