Scandal la o şcoală din Târgu Jiu. Profesorii ameninţă cu greva!

O şcoală gimnazială din municipiul Târgu Jiu este din nou în centrul atenţiei, după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a numit un director adjunct, altul decât cel nominalizat de Consiliul Profesoral. Cadrele didactice în frunte cu directoarea unităţii de învăţământ blamează comportamentul inspectoratului, care se apără şi spune că nominalizarea făcută de şcoală nu este tocmai potrivită.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a numit cu data de 9 ianuarie în funcţia de director adjunct la Şcoala Gimnazială ”Ecaterina Teodoroiu” pe Mihaela Frăţilescu, învăţătoare titulară la o altă şcoală gimnazială, respectiv ”Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu. Asta în ciuda faptului că profesorii de la ”Ecaterina Teodoroiu” îl votaseră pentru această funcţie pe Claudiu Alionescu, profesor titular în şcoală de educaţie fizică şi sport.
Numirea a înfuriat cadrele didactice, iar acum profesorii ameninţă cu greva dacă nu se revine asupra deciziei. Directorul şcolii, Livia Zamfir, spune că dascălii sunt nemulţumiţi că au directoare adjunctă o titulară de la altă şcoală. ”Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că şi-au dorit un director adjunct şi tânăr, şi bun, să fie linişte în şcoală. L-au vrut și nemulțumirea de aici se trage. De ce nu a fost numit Alionescu și ne-au adus un alt director, de la o altă şcoală, netrecut prin Consiliul Profesoral și care nu este titular la noi în şcoală? Alionescu este titular la noi la şcoală, a fost detașat la Clubul Sportiv Şcolar Târgu Jiu pentru funcţia de director și nu s-a dus la concurs acolo, pentru că vroia să se întoarcă la şcoală”, a spus Livia Zamfir, director general la Şcoala Gimnazială ”Ecaterina Teodoroiu”.

Trimit sesizarea la Ministerul Educaţiei
Din spusele directoarei, cadrele didactice se vor adresa şi Ministerului Educaţiei. ”Oamenii vor trimite şi la minister un punct de vedere ca să se explice de ce s-a luat această hotărâre, doamna nu a fost niciodată titulară la noi. Oamenii sunt nemulțumiți, vor să declanşeze conflict de muncă până vine răspuns de la minister”, a mai spus Livia Zamfir. Aceasta a ținut să precizeze că Alionescu a avut 37 de voturi din 38 de profesori și doar o abținere. Cert este că profesorul Claudiu Alionescu nu a avut activitate în ultimii doi în școala gimnazială, fiind detaşat de inspectorat în funcția de director la Clubul Sportiv Școlar Târgu Jiu, şi nici nu a concurat la concurs pentru nicio funcție de director. În schimb, învăţătoarea Mihaela Frățilescu a concurat pentru funcția de director adjunct la şcoala ”Gheorghe Tătărăscu”, unde a și promovat, însă nu cu un punctaj atât de mare cât să-i asigure funcția.

De ce refuză ISJ
Inspectoratul Școlar Județean Gorj își explică numirea prin faptul că i se pare normal ca funcția să fie ocupată de un profesor care a promovat concursul și nu de unul care nici nu a participat. ”Motivația Inspectoratului Școlar Județean Gorj este că doamna numită director adjunct este una dintre candidatele declarate admise în urma concursului pentru ocuparea funcțiilor de director sau director adjunct, numai că în școala unde dumneaei este titulară, Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu, nu a putut ocupa un post de director adjunct. Profesorul pe care se pare că o parte dintre profesorii din școala 2 l-ar susține nu a participat la acest concurs. Dânsul este titular al Școlii Gimnaziale ”Ecaterina Teodoroiu” însă a fost directorul Clubului Sportiv Școlar Târgu Jiu”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Ce spune profesorul Alionescu
Profesorul Claudiu Alionescu spune că îl onorează propunerea colegilor săi și că el ar fi fost de acord să preia funcția de director adjunct. Nu a participat la concurs pentru că, spune el, nu făcea parte la vremea acea din corpul experţilor în management, condiție obligatorie. ”Cunosc îndeaproape problemele şcolii gimnaziale, chiar dacă în ultimii doi ani am activat ca director al Clubului Sportiv. Cu data de 9 ianuarie la club a fost numit un alt director, eu am revenit la şcoală. Deciziile ISJ pe mine mă depășesc, eu știu că în ceea ce mă privește s-a respectat metodologia, acum totul depinde de ei”, a spus Claudiu Alionescu, profesor.

Vizualizări: 10,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: