Vis aproape împlinit. Casa a doi frați, acoperită de voluntari

Munca voluntarilor prinde contur în satul Bobu din comuna gorjeană Scoarța, acolo unde și-au pus în plan să refacă locuința a doi frați. Tinerii implicați în acest proiect de suflet au reușit deja să acopere casa odată dărăpănată, să-i clădească o fundație mai puternică, dar mai au nevoie de materiale și ajutor. Unul dintre voluntari a anunțat de ce materiale mai este nevoie pentru ca visul celor doi frați să se împlinească.

Mai mulți tineri voluntari au muncit fără încetare timp de trei zile și au reușit ce și-au propus în primă fază. Au făcut rost de materialele de construcții necesare pentru a acoperi casa în care locuiesc Valentin, în vârstă de 11 ani, Cosmina, surioara lui de 5 ani, împreună cu părinții lor.

Voluntarii au strâns țiglă suficientă pentru a acoperi locuința și au întărit fundația construcției nesigure. „Bucuria, dragostea și sănătatea vin din interior, hrănește-ți sufletul! S-a acoperit 90% din casa lui Vali si a Cosminei! După multă muncă, după multe provocări și voință. În două zile și jumătate, s-a făcut cam ce nu fac alții într-o lună sau nici într-o viață! Suntem voluntari (nu ne plătește nimeni), iar timpul este primordial, ne-am organizat și se văd și rezultatele! S-a consolidat casa prin fundație, s-au turnat centurile și placa la hol și bucătărie, s-a construit acoperișul și s-a pus țigla (vreo 1500). Fără voluntari și oameni serioși, nu reușeam”, a anunțat Nicoleta Iftode, unul dintre voluntari, pe internet.

Tinerii își vor continua munca miercuri, când vor pune totul la punct pentru ca locuința să se transforme într-un cămin primitor pentru cei doi copii și părinții lor. Mai au nevoie însă de multe materiale.

Nicoleta Iftode a postat lista cu necesarul pe Facebook. „Mai este urgent nevoie de: rigips-25 plăci, OSB-10 buc, poliestiren, ciuperci și adeziv pentru ele - aproximativ baxuri, glet 2 saci, lavabilă - 2găleți (mari), 1 coș de fum (2m), kit pentru gresie (pentru aproximativ 45 mp)”, a anunțat tânăra.

Vizualizări: 798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: